Dereler, ağaçlar, camlar dondu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava sebebiyle dereler, ağaçlar, araçların ve evlerin camları dondu. Ağrı, Ardahan ve Kars'ta soğuk hava sebebiyle hayat olumsuz etkileniyor.

YAŞAM 24.11.2020, 13:23 26.11.2020, 09:11
Dereler, ağaçlar, camlar dondu!

Gece hava sıcaklığının eksilere düştüğü şehirlerden Kars'ta, araçların ve iş yerleri camlarının kırağı tuttuğu, vatandaşların kırağı ile kaplanan araç ve işyeri camlarını kazıyarak temizlediği görüldü.

Soğuk hava sebebiyle bazı vatandaşların ise araçlarını battaniye ve benzeri örtülerle örttüğü gözlemlendi.

Yüksel Bilgir isimli vatandaş, soğuk havanın kendini iyice hissettirmeye başladığını, özellikle akşamların artık çok soğuk geçtiğini belirterek, "Artık kış Kars'a geldi. Sabah daha erken kalkıyoruz çünkü işimize gitmek için araçlarımızın donan camlarını temizlememiz lazım. O da uzun sürüyor. Bazen hava o kadar soğuyor ki araçlarımızın kapıları bile donuyor. Burada kış böyle. Çile başladı." diye konuştu.

Sarıkamış ilçesinde de durum Kars merkezi ile aynıydı. Vatandaşlar soğuk havaya karşı arabalarının üzerini battaniye ve örtülerle örttü ve donmaya karşı koruma sağlamaya çalıştı. Arabaların ve evlerin camlarıyla bitkileri de buz bağladı.

Soğuk hava sebebiyle Sarıkamış ilçesindeki bina çatılarından buz sarkıtlarının sallandığı görüldü.

Kar yağışı sonrası Türkiye'nin en yüksek rakımlı dağı olan Ağrı beyaza bürünürken, sonbaharın en güzel günlerini yaşayan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Kars'taki Ani Ören Yeri'nin görüntüsü ile birleşince muhteşem manzara oluşturdu.

Ağrı

Ağrı'da ise özellikle sabah ve gece saatlerinde etkisini artıran soğuk hava, hayatı zorlaştırdı. 

Soğuk hava sebebiyle Taşlıçay Deresi'nin yüzeyinin kalın bir tabaka hâlinde buz tuttuğu, park konumundaki çok sayıda otomobilin camlarınında buzlandığı görüldü.

Bazı vatandaşlar ise dondurucu havaya karşı otomobillerinin üzerini battaniye ve örtülerle öreterek tedbir aldı.

Ardahan

Soğuk hava Ardahan'da da etkili oldu. Soğuk hava sebebiyle Ardahan'da otomobillerin üzerinde ve camlarının tamamında kırağı oluştu.

Kaptanpaşa Mahallesi'nde esnaflık yapan vatandaşlar, soğuk hava dolayısıyla yiyecek bulamayan kuşları doyurmak için bazı noktalara yemler bıraktı.

Ardahan esnafı Gökhan Çelik, kuşların aç kalmaması için sabahın erken saatlerinde belirli noktalara yem bıraktıklarını, kış boyunca da kuşların aç kalmaması için yem vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)