En İyi Bilim Kurgu Filmleri

KÜLTÜR-SANAT 23.08.2020, 13:06
En İyi Bilim Kurgu Filmleri

En çok da bilim ve teknoloji ile yakından ilgilenen sinema izleyicilerinin büyük beğenisini kazanan bilim kurgu filmleri, bugün dünya çapında milyarlarca dolarlık hasılatları ile film piyasasının en önemli yapıtaşlarından birisidir. Peki, evde izlenebilecek en iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Gelin, IMDB tarafından da yüksek puan verilen en ünlü bilim kurgu filmlerine birlikte bir göz atalım.

Underwater

Ülkemizde Derin Sular adı ile gösterime giren Underwater, bir sondaj şirketi adına çalışan araştırmacılardan meydana gelen bir ekibin garip bir deprem sonrasında harap olan bir sondaj tesisinden güvenli alana erişmeye çalışırken yaşadıklarını konu edinmektedir.

Bird Box

Bird Box, hiçbir şekilde görülemeyen doğa üstü bir varlığın toplumda yaşayan kişilerin pek çoğunun intihar etmelerine neden olmasından 5 sene sonra, iki çocuğu ile güvenli bir bölgeye gitmeye çalışan bir annenin hikayesini konu edinmektedir. IMDB’den 6.6 alan yapımda Sandra Bullock adeta devleşmektedir.

Annihilation

Ülkemizde Yok Oluş adı ile beyazperdeye yansıyan Annihilation, doğa kanunlarının artık var olmadığı gizli bir bölgede tehlikeli bir keşif gezisine çıkan bir biyologun başından geçenleri anlatmaktadır. En iyi bilim kurgu filmleri arasında gösterilen yapım, yayınlandığı sene tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştır.

Black Mirror: Bandersnatch

IMDB puanı 7.2 olan Black Mirror: Bandersnatch en popüler bilim kurgu filmleri listesindedir. Filmde genç ve dahi bir programcının ünlü ama çılgın bir yazarın fantastik bir romanını yeni bir video oyununa çevirmesi ile birlikte gerçeği sorgulamaya başlaması anlatılmaktadır.

Upgrade

Son yıllarda gösterime giren en iyi filmler arasında gösterilen Upgrade, eşi ile birlikte saldırıya uğrayan ve bu saldırıda belden altı felç olurken eşini de kaybeden Grey Trace’nin hikayesini konu edinmektedir. Günün birinde Grey Trace, bir mucitten bedenini tekrar hareket ettirebilecek bir teklif alır ve bu ilginç teklifi kabul ettiği zaman da olaylar gelişir.

Gravity

Zeki bir tıp mühendisi olan Dr. Ryan Stone, deneyimli astronot Matt Kowalsky ile birlikte ilk uzay yolculuğuna seyahat etmektedir. Ancak yolculuk sırasında bir felaket meydana gelir ve uzay mekiğine çarpan cisim nedeniyle uzay aracı parçalanır. Bu olay neticesinde iki bilim insanı uzayda yalnız başlarına kalır. Son derece özgün bir hikayeye sahip olan Gravity, 7.7 IMDB puanı ile en iyi bilim kurgu filmleri listesinde yer almaktadır.

Yorumlar (0)