Doğa tutkunları buldu… Samsun’da esrarengiz keşif

Türkiye üzerinde bulunan ikinci en büyük kanyonu olarak bilinen Şahinkaya Kanyonu’nun yer aldığı Samsun’un ilçesi Vezirköprü’de yeni bir kanyon bulundu.

KÜLTÜR-SANAT 04.10.2022, 13:20 04.10.2022, 17:58
Doğa tutkunları buldu… Samsun’da esrarengiz keşif

Bu zamana kadar keşfedilmemiş olan kanyon geçişini başarıyla bitirdiklerini ifade eden Explorer Dağcılık Kulübü, destek verilmesi durumunda kanyonun dış ve iç turizmle birlikte Samsun’a büyük bir katkı sağlayacağını dile getirdiler.

“Hem kendilerini hem de doğayı keşfediyorlar”

Dağcılık çalışmalarının haricinde doğa ile bir araya gelme etkinliklerini sekiz senedir devam ettiren dağcılık kulübü kurucuları Özgür Salcan ve Turgay Topdal, “Aslında bizler beton binaların içerisinde ve asfalt yolların arasında yaşamaktan yorulduk. Her haftanın sonunda yeni patikalar, kanyonlar ve şelaleler keşfediyoruz. Kaya tırmanışı, zirve dağcılığı, trekking ve hiking branşlarında çalışmalar sağlıyoruz. Bu faaliyetlerimizi Samsun ve etrafında gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde toplumu doğa ile bir araya getirirken doğanın kıymetini yerinde hissediyor ve bu bilincin akıllara oturmasını planlıyoruz. Faaliyetlerimize katılım sağlayan herkesi ‘kaşif’ olarak isimlendiriyoruz. Katılımcılarda bu sayede hem kendilerini hem de doğayı keşfediyorlar. İster kendimizi istersek doğayı keşfedelim, sadece akıllardan şunu çıkarmamalıyız. Doğaya yapılan her çıkış bir keşiftir.” dediler.

“Şahinkaya Kanyonu gibi hak ettiği yere gelmeli”

Vezirköprü’de keşfini sağladıkları kanyonun yolunun henüz düzenleme içerisinde olduğunu ifade eden kulüp üyeleri, gelişi güzel bir şekilde yolculuk yapılmasının risk teşkil edeceğini söyledi. Kulüp üyeleri “Büyülü Kanyon” ismini verdikleri doğa harikası ile ilgili şu şekilde açıklamalarda bulundu, “Yeteri kadar ilgi ve destek sağlanırsa keşfetmiş olduğumuz bu bölgenin Şahinkaya Kanyonu gibi layık olduğu yerde olacağına inanıyoruz. Bu hususta toplumsal sorumluluk için kulüp olarak her çeşitte desteği sağlamaya hazırız.”

Yorumlar (0)