TOKİ uyardı: Sadece bu adreslere itibar edin!

TOKİ, farklı telefon numaraları ve sosyal medya hesaplarından vatandaşlarla iletişime geçerek dolandırmaya çalışan kişilere karşı uyarıda bulundu. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan TOKİ, itibar edilmesi gereken iletişim adreslerini sıraladı.

EKONOMİ 04.10.2022, 13:30 04.10.2022, 13:39 Hakan Öksüz
TOKİ uyardı: Sadece bu adreslere itibar edin!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, projelerden yararlanarak ev sahibi olmak isteyen kişilere "dolandırıcılık" uyarısında bulundu. Bazı kötü niyetli kişi veya grupların, vatandaşları dolandırmak için çeşitli yöntemler denediğini bildiren TOKİ, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Sahte logo, isim, telefon numarası ve sosyal medya hesaplarını kullanan bazı kişiler, vatandaşlarla iletişime geçerek dolandırmaya çalışmaktadır." denildi. 

"Bütün işlemler, bu kanallar üzerinden gerçekleştirilmektedir"

Dolandırma girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilen yazılı açıklamada, "TOKİ tarafından satışı yapılan konutlara ilişkin sözleşme imzalama, tapu ve başvuru toplama gibi işlemler, Ziraat Bankası ile Halk Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında başka bir banka veya farklı şahıslar üzerinden bir işlem gerçekleştirilmemektedir. 444 86 54 numaralı çağrı merkezi, TOKİ'nin resmi internet adresi ve sosyal medya hesaplarının dışında herhangi bir kişi veya gruba itibar edilmemelidir." ifadeleri kullandı.

Sosyal konut başvuru dönemi devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki ay açıklanan "İlk Evim, İlk İş Yerim" adlı sosyal konut projesi için başvurular devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut girişimi olduğu belirtilen proje için e-devlet üzerinden yapılan başvurular 28 Ekim'de, Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinden yapılan başvurular ise 31 Ekim'de sona erecek. 

Yorumlar (0)