CSO Ada Ankara'da yarın yeni sezon başlıyor: Dünyaca ünlü ismimler sahne alacak

Başkent'in önemli kültür sanat merkezlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ada Ankara yerleşkesi, 6 Ekim Cuma günü (yarın) itibari ile yeni sezona merhaba diyor. Sanatseverlerin uğrak adreslerinden olan CSO Ada Ankara, çeşitli programlarıyla sezon boyunca 7’den 70’e herkese hitap etmeyi hedefliyor.

KÜLTÜR-SANAT 05.10.2023, 10:00
CSO Ada Ankara'da yarın yeni sezon başlıyor: Dünyaca ünlü ismimler sahne alacak

Uluslararası orkestralardan oda müziğinin yıldız solistlerine, cazın kült isimlerinden evrensel müzisyenlere kadar dünyaca ünlü isimler, yeni sezonda da CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle bir araya gelecek.

Yeni sezon, 6 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseriyle açılış yapacak.

Orkestra, sezon boyunca Cumhuriyetin 100. yakışır bir programla sahne alacak.

CSO, 10 Ekim ise bir ilke imza atacak ve kendisi gibi 200 yılı aşkın tarihe sahip olan Rusya'nın Mariinsky Orkestrası ile birlikte aynı sahneyi paylaşacak.

İki orkestra, yenilikler ile dolu bir programla sanatseverleri buluşturacak.

Yeni sezon dolu dolu geçecek

Grammy ödüllü Barok müzik topluluğu Concerto Köln ise 14 Ekim’de ilk defa CSO Ada Ankara'da sanatseverlerle bir araya gelecek.

Portekiz’in geleneksel mirası Fado’nun yükselişinde kendine özgü tavırları ile büyük rol oynayan ünlü şarkıcı Dulce Pontes de 15 Ekim’de CSO Ada Ankara'da sahnede olacak.

21 Kasım’da ise modern caz dünyasının başarılı ismi Mark Guiliana ilk kez Ankara’da konser verecek.

CSO Ada Ankara’nın tarihi salonunda ise sezon boyunca Devlet Çoksesli Korosu, birbirinden keyifli konserlerle sahne alacak.

Koro, Şef Burak Onur Erdem ile konuk şeflerin yönetiminde türküler, marşlar, acapella ve senfonik eserler seslendirecek.

CSO Ada Ankara’da sezon boyunca, minik sanatseverler için de farklı birçok etkinlik düzenlenecek.

Yorumlar (0)