“Charlie'nin Çikolata Fabrikası” efsanesi geri dönüyor!

Daha önce iki kez filmi yapılan efsane film “Charlie'nin Çikolata Fabrikası” hikayesi geri dönüyor! Filmin yapım şirketi, yeni filmin vizyon tarihini 17 Mart 2023 olarak açıkladı

KÜLTÜR-SANAT 20.01.2021, 15:39 21.01.2021, 13:50
“Charlie'nin Çikolata Fabrikası” efsanesi geri dönüyor!

Daha önce 1971’de Gene Wilder’ın canlandırdığı “Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası” ve 2005’de Tim Burton’un yönettiği ve Johnny Depp’in rol aldığı “Charlie'nin Çikolata Fabrikası” filmlerini bilmeyen yoktur. Her biri aynı efsane olarak ilerleyen iki filmin ardından, Warner Bros tarafından yeni bir film daha müjdesi gelmişti.

Yeni adı “Wonka” olacak olan yeni “Charlie'nin Çikolata Fabrikası” ön filmi, vizyon takvimine uygun bir şekilde ilerleme kararı aldı. Yıllardır geliştirme aşamasında olan filmin vizyon tarihi de açıklandı. “Wonka” filminin, 17 Mart 2023’te sinema salonlarında vizyona girmesine karar verildi.

Teknik ekip de büyük oranda belli oldu

Filmin yapımcılığını David Heyman gerçekleştirirken, yönetmen olarak “Paddington” filminin yönetmeni Paul King ve  senrayoda kalem Simon Farnaby olacak. Film, Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı "Charlie'nin Çikolata Fabrikası"ndan hikayesini alıyor. Yeni filmin hikayesinin olay örgüsü gizli tutuluyor. Ancak filmin, Wonka’nın özenli tatlı kreasyon evini işletmeden önceki günlerine odaklanması planlanıyor. Filmde, çikolatadan nefret eden Diş hekimi baba ve  çalışkan Oompa Loompas karakterlerinin olup olmayacağı ise belirsiz.

Yorumlar (0)