Cannes Film Festivali başlıyor!

Bu yıl 75'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali başlıyor. Bugün 19.00'da açılış töreni yapılacak festival, 28 Mayıs'ta sona erecek. İşte festivale dair detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 17.05.2022, 18:10 Hakan Öksüz
Cannes Film Festivali başlıyor!

Sinema dünyasının en prestijli organizasyonlarından olan Cannes Film Festivali, Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde başlıyor. Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen festivalin açılış töreni saat 19.00'da yapılacak. Bu yıl 75'incisi düzenlenecek olan festival, 28 Mayıs'ta sona erecek.

Açılış filmi: Coupez!

Koronavirüs salgınından dolayı son 2 yıldır olumsuz etkilenen festivalin açılışında Fransız yönetmen Michel Hazanavicius'un "Coupez!" adlı filmi gösterilecek. Festivalde bu yıl jüri başkanı Fransız oyuncu Vincent Lindon olacak.

Toplamda 21 film yarışacak

Altın Palmiye ödülüne aday olan 21 filmin yarışacağı festivale Tom Cruise ile Forest Whitaker gibi ünlü oyuncuların katılacağı tahmin ediliyor.

Onur ülkesi Hindistan!

Festivale dahil olan Avrupa Film Pazarı'nın (Marche du Film) 2022 yılı onur ülkesinin Hindistan olacağı belirtildi. Bu nedenle festivalin jürileri arasında Hint oyuncu Deepika Padukone de bulunacak.

Rus delegasyonu olmayacak.

"All That Breathes" adlı belgeseliyle Sundance Büyük Jüri Ödüllü kazanan Shaunak Sen, filminin özel gösterimini festivalde yapacak. Ukrayna'da yaşanan savaş nedeniyle festivalde bu yıl herhangi bir Rus delegasyon yer almayacak.

Yorumlar (0)