Cannes Film Festivali, yeniden salgın engeline takıldı!

Geçen yıl salgının büyük bir şekilde yayılmasından dolayı ertelenen Cannes Film Festivali, 74.yılında yeniden bir ertelemeye gitti. 11-22 Mayıs’ta yapılması planlanan festival, 6-17 Temmuz tarihine ertelendi

KÜLTÜR-SANAT 28.01.2021, 11:24 28.01.2021, 18:08
Cannes Film Festivali, yeniden salgın engeline takıldı!

Fransa’nın güneyinde yer alan ‘Cannes’ kentinde düzenlenen ve sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren “Cannes Film Festivali”, 74. kez sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Her yıl festivalin prestijli ödülü “Altın Palmiye” yi kazanmak için yarışan filmler, bu yıl biraz daha beklemek zorunda kalacak.

Festival, 6-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak

Geçtiğimiz yıl Koronavirüs salgınının büyük bir boyuta ulaşması nedeniyle yapılamayan festival, sadece ödüllere aday gösterilen 56 filmin listesi yayınlamıştı. 2021 yılında ise daha önce 11-22 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı duyurulan festival, yeniden salgın koşulları nedeniyle ertelendi. 74. Cannes Film Festivali, eğer bir sıkıntı olmazsa 6-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Avrupa’daki en önemli film festivallerinden olan Cannes’da daha önce Türk sinemasının önemli yönetmenleri Yılmaz Güney ve Nuri Bilge Ceylan, Altın Palmiye ödülü kazanmıştı. Her yıl 20’ye yakın filmin yarıştığı festival kapsamında; Altın Palmiye, Büyük Ödül, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kısa Film ve Jüri Ödülleri veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda festivalin büyük jüri başkanlığını Pedro Almodovar, Cate Blanchett, Nadine Labaki ve Spike Lee gibi isimler üstlenmişti.



Festivalin tarihinin değişmesi ile ilgili, festival sosyal medya hesabından şu şekilde bir paylaşım yapıldı:

Yorumlar (0)