Burning Man'de dava krizi! Milyonlarca dolar ödenebilir

Her yıl renkli görüntülere sahne olan Burning Man Festivali'nde kriz yaşanıyor. Büyük paralar harcanarak gerçekleştirilen ve dünyanın farklı yerlerinden birçok ünlü ismin katıldığı Burning Man Festivali'nin organizatörleri, etkinlik için kendilerinden fazla para alındığı iddiasıyla dava açtı. 

KÜLTÜR-SANAT 27.12.2019, 18:15
Burning Man'de dava krizi! Milyonlarca dolar ödenebilir

Burning Man Festivali'nde dava krizi yaşanıyor.

Festival, ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan Black Rock Çölü'nde 1986 senesinden beri yapılıyor. Sıra dışı festivalin organizatörleri, etkinlik için kendilerinden fazla para alındığı iddiasıyla ilgili devlet kurumuna dava açtı. 

ABD Arazi Yönetimi Başkanlığı (U.S. BLM), festivalin yapılması için yetki veren kurum. Davayı kaybetmesi durumunda bu kurum, milyonlarca dolar ceza ödemek zorunda kalacak. 

"3 milyon doların üzerinde kira ödüyoruz"

Dünyanın birçok noktasından yerli ve yabancı ünlü isimleri bir araya getiren festivalin organizatörü Black Rock City LLC derneği, 13 Aralık günü Washington Bölge Mahkemesi'ne giderek son 7 senedir kendilerinden milyonlarca dolar fazla para kesildiğini ve bunun nedeninin hiçbir şekilde açıklanmadığını ileri sürdü.

Son 4 senedir 3 milyon doların üzerinde ödedikleri kira bedeli için ABD Arazi Yönetimi Başkanlığı (U.S. BLM) yetkililerine şikâyette bulunduklarını kaydeden organizatörler, bugüne kadar kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi. 

"Kira bedeli yüzde 291 artırıldı"

Bunun üzerine Black Rock City yöneticileri, konuyu mahkemeye taşıdı. Dava dosyasında 2012 yılından beri festivale katılan kişi sayısında yüzde 4 artış yaşandığını fakat kira bedelinin yüzde 291 artırılarak 3 milyon doları aştığı bildirildi.

Burning Man Festivali, her sene ağustos ayının son pazar günü başlıyor ve yaklaşık bir hafta boyunca devam ediyor. Festival, 2019 yılında 44 milyon dolar gelir elde etmişti.

Yorumlar (0)