Bu hafta vizyonda hangi filmler var?

30 Eylül Cuma günü itibarıyla sinema salonlarında 8'i yerli 11 film vizyona girecek. Sinema tutkunları, gösterime girecek filmlerle ilgili araştırma yapıyor. Peki bu hafta vizyonda hangi filmler var? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 29.09.2022, 13:03 30.09.2022, 09:13 Hakan Öksüz
Bu hafta vizyonda hangi filmler var?

Sinemaseverler, bu hafta vizyonda hangi filmler var? sorusunun yanıtını arıyor. Bu hafta vizyona girecek 11 filmden 8'inin yerli filmler olduğu kaydedildi. Sinema tutkunları, gösterime girecek filmlerin konusu hakkında araştırma yapıyor. Hangi filme gitmesi gerektiği konusunda kararsız kalan vatandaşlar için bu hafta vizyona girecek filmlere dair detayları derledik.

Alaboraşk

30 Eylül Cuma günü vizyona girecek olan Alaboraşk filminin başrollerinde Cemal Hünal ile Belçim Bilgin yer alıyor. Müzisyen İlhan Şeşen'in de yer aldığı filmin kadrosunda Erkan Can ve Tuna Orhan gibi ünlü oyuncular bulunuyor. Alaboraşk, bir Karadeniz kasabasında yaşanan olayları anlatıyor. Balıkçı Ali ile nişanlısı Esma'nın düğününe az bir süre kala yaşanan trajik bir olay, çiftin ilişkisini derinden etkileyecektir. Ali'nin yapmak zorunda kaldığı zor seçim, filmin merkezinde yer alıyor.

Yanlış Anlama 2

Yarın vizyona girecek Yanlış Anlama 2, 2017'de vizyona giren filmin devamı niteliğindedir. Kendisine aşçılık mesleğiyle ilgili bildiği her şeyi öğreten Ahmet Usta ile birlikte Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye giden ünlü şef Ceyhun, sürekli onlarla beraber dolaşan Fazıl'ı da yanına alır. Annesinden yadigâr restoranı işletmeye başlayan Ceyhun, macera dolu bir aşçılık serüvenine adım atar. Filmde Cemal Hünal, Yılmaz Gruda, Islam Mehreliyev ve Fatih Özkan gibi oyuncular rol almaktadır.

Paralı Asker: Musul

Yönetmenliğini Serdar Aslan'ın yaptığı "Paralı Asker: Musul" filminin başrollerini Mehmet Volkan ile Ferit Aslan üstlenmektedir. Aksiyon türündeki film, Türkiye'nin Musul Büyükelçiliğine yönelik yapılacak terör saldırısını engellemeye çalışan özel bir ekibin hikayesine odaklanıyor.

Zuhal

Yönetmenlik koltuğunda Nazlı Elif Durlu'nun oturduğu film, mesleğinde başarı göstermiş bir kadın avukatın başından geçenleri anlatıyor. İşinden ve ilişkisinden son derece memnun olan Zuhal'in hayatı, bir geceyarısı duyduğu kedi sesiyle değişir. Apartmanda yaşayanlar, Zuhal'e inanmak istemez. Zuhal ise her şeye rağmen geceleri duyduğu sesin peşini bırakmayacaktır. Filmin başrollerini Nihal Yalçın ile Sadi Celil üstleniyor.

Mekan

Mekan filmi, yeniden düzenlenen "Aura" adlı eski mekana uğrayan insanların hikayesine odaklanıyor. Enes Hakan Tokyay tarafından çekilen filmde Zekeriya Akman, Doğuş Tunalı ve Remziye Diri gibi oyuncular yer alıyor.

Yerli gerilim filmleri

Yusuf Özgü tarafından yönetilen "Ses: Sonu Olmayan Gece", haftanın yerli gerilim filmleri arasında yer alıyor. Yeni bir eve taşınan Özgür, burada kime ait olduğunu bilmediği bir telefon bulur. Gizli bir numaradan gelen aramayı cevaplayan Özgür, gerilim dolu bir maceraya atılacaktır. İbrahim Kendirci ve Seda Alpat, filmin başrollerinde yer alıyor.

"Yudi: Yedikonuk Cinleri" filmi, bir büyü yaptırdıktan sonra kendilerini istemedikleri olayların içinde bulan bir ailenin hikayesini anlatıyor. Mert Uzunmehmet ile Doğukan Mısır'ın yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerini Serkan Çolak ve Birgül Uluçay üstleniyor.

Hızlı Ayaklar: Olimpiyat Yolunda

Animasyon türündeki film, spor kariyerini ilerletmeyi hedefleyen Ali'nin hikâyesine odaklanıyor. Yönetmenliğini Çağrı Cem Bayraklı'nın üstlendiği film, ailece sinema keyfi yapmak isteyenlere öneriliyor.

Vesper

Bilim kurgu tutkularını sinema salonlarına çekecek Vesper filmi, kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor. Hayatta kalabilmek için çeşitli beceriler geliştiren 13 yaşındaki Vesper, bir yandan da hasta babası Darius ile ilgilenmektedir. Filmin başrollerinde Raffiella Chapman ve Eddie Marsan yer alıyor.

Yorumlar (0)