Bu elbiseyi yemek isteyebilirsiniz

Edirne Çikolata ve Kahve Festivali'nde çikolata ve kahve çekirdekleriyle yapılan elbise yurttaşların beğenisine sunuldu.

KÜLTÜR-SANAT 27.11.2021, 19:30
Bu elbiseyi yemek isteyebilirsiniz

Pavli Atölyesi'nin Kurucusu Gülşen Gürses tarafından 3 kilogram kahve çekirdeği ve 5 kilogram bitter çikolata kullanılarak hazırlanan elbise, Elif Durmaz adlı manken tarafından giyilerek festivale gelen katılımcılara tanıtıldı. Festivale iştirak eden çok sayıda kişi, Durmaz ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

"Çok beğenildi"

Gürses, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, festivalin hususuna uygun olarak çikolata ve kahve kullanarak bir elbise hazırlamaya karar verdiğini ifade etti.

Hazırlık döneminin bir hayli zahmetli olduğunu kaydeden Gürses, "Tüm malzemeleri dün gece yapıştırdım. Hepsi birer el emeğidir. İkonik bir görüntü oluşturacağını ve festivale yakışacağını düşündüğüm için mankenimize giydirdik ve yurttaşların içine getirdik. Festivalin yapıldığı bölgede ilerlemekte zorluk yaşıyoruz çünkü çok sayıda kişi fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. Özellikle çocuklar çok beğendiler. İlgiden dolayı memnunuz." ifadelerini kullandı.

Gürses, daha evvel lavanta festivalinde de yapraklarla buna benzer bir elbise yaptığını sözlerine ekledi.

"İlgiden dolayı memnunuz"

Manken Durmaz da elbiseye olan ilginin kendilerini sevindirdiğini aktararak, "Kahve çekirdekleriyle yapılmış bir büstiyer var. Üstünü tüllerle süsledik. Eteğimiz gerçek çikolatadan yapıldı. Tacım da tamamen kahve çekirdeklerinden oluşuyor." şeklinde konuştu.







Yorumlar (0)