Birds of Prey filminin konusu ne, ne anlatıyor?

2016’da gösterime giren ve Harley Quinn’in macerası, 2020 yılında da “Birds of Prey” yani “Yırtıcı Kuşlar” ile devam etti. Birds of Prey filminin konusu ne? Birds of Prey ne anlatıyor? Filmin oyuncuları kim? İşte Birds of Prey ile ilgili merak edilenler… 

KÜLTÜR-SANAT 23.08.2022, 11:22 23.08.2022, 17:19
Birds of Prey filminin konusu ne, ne anlatıyor?

2016 yılında oldukça izlenen “Suicide Squad” filminin büyük bir başarı elde etmesinden sonra devam filmleri ile ilgili oldukça tartışma yaşandı. Filmin anti karakterlerinden Harley Quinn fenomen haline gelince karakter üzerine bir film yapılması kararı alındı.

Yönetmenliğini Cathy Yan’in üstlendiği ve senaristliğini Christina Hodson’un yaptığı “Birds of Prey” yani “Yırtıcı Kuşlar” filminin uzun adı “Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn” yani “Yırtıcı Kuşlar: ve Muhteşem Harley Quinn” olarak belirlendi.

“Suicide Squad” isimli filmde dikkat çekici bir performans sergileyen Margot Robbie, karakteri tekrar canlandırmak için sahneye çıktı. Ayrıca Robbie, Bryan Unkeless ve Sue Kroll ile beraber filmin yapımcılığını üstlendi. 

Birds of Prey konusu

Amerikan aksiyon, macera ve suç filmi, “Birds of Prey” yani “Yırtıcı Kuşlar”, DC sinematik evreninin sekizinci filmi olarak biliniyor. “Birds of Prey” (Yırtıcı Kuşlar), bir suç lordu tarafından kaçırılan genç bir kızın kurtarılması için gösterilen mücadeleyi işliyor. Gotham'ın kötü adamı Roman Sionis ve onun yardımcısı Zsasz, genç kızı hedef gösterir. Şehirde Cass ismindeki genç kızı arayanlar sebebiyle ciddi bir kaos yaşanır. Bu durum Harley, Black Canary, Renee Montoya ve Huntress’in yolunun kesişmesine sebep olur. Ekip, Roman’ı etkisiz hale getirmek ve genç kızı kurtarmak için beraber çalışmak zorunda kalır.

Birds of Prey oyuncu kadrosu

Harley Quinn’in hikayesini anlatan “Birds of Prey” filminde; kötü karakter ve Batman’ın düşmanlarından olan Harley Quinn’e, Margot Robbie hayat verdi. “Suicide Squad” filminde de Robbie, bu role hayat vermişti. 

Ayrıca filmde; ‘Helena Bertinelli / Huntress’ rolünü Mary Elişzabeth Winstead, ‘Renee Montoya’ rolünü ise Rosie Perez ve ‘Dinah Lance / Black Canary’ rolünü Jurnee Smollett-Bell canlandırıyor.

Diğer rollerde; Ella Jay Basco, Ewan McGregor, Charlene Amoia ve Chris Messina’yı izliyoruz.

Birds of Prey filmi nereden izlenir?

Birds of Prey filmi izlemek için Netlix aboneliğinizin olması gerekir. Ayrıca Birds of Prey filminin, altyazılı izle, dublaj izleme gibi seçenekleri de bulunmaktadır.

IMDB’de Birds of Prey

IMDB, Birds of Prey filmine, 10 üzerinden 6,1 puan verildi.

100 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanmış olan film, 201,8 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Türkiye’de 7 hafta vizyonda kalan film, 6.116.083 TL hasılata ulaştı.

Yorumlar (0)