Berlin Film Festivali’nde ödüller, 71. kez sahiplerine kavuştu!

Yetmiş birinci kez bu yıl düzenlenen ve dünyanın prestijli film festivallerinden olan ‘Berlin Film Festivali’ nde ödüllerin sahibi olan filmler belirlendi. Çevrimiçi bölümü 1-5 Mart tarihleri arasında gerçekleşen festivalde ‘Altın Ayı’ ödülünü "Bad Luck Banging or Loony Porn" filmi kazandı.

KÜLTÜR-SANAT 07.03.2021, 09:54 07.03.2021, 17:03
Berlin Film Festivali’nde ödüller, 71. kez sahiplerine kavuştu!

Avrupa’nın en prestijli film festivallerinden bir tanesi olan ve yetmiş birinci kez bu yıl düzenlenen “Berlin Film Festivali” nde ödüller, sahiplerini buldu. İlk bölümü 1 – 5 Mart tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen festivalde, “Altın Ayı” ödülü için yarışan 15 filmden kazananlar açıklandı. Festivalin en büyük ödülü olan “Altın Ayı En İyi Film” ödülünün sahibi, Romanyalı yönetmen Radu Jude’un yönettiği "Bad Luck Banging or Loony Porn" filmi oldu.



Performans ödüllerinde ‘cinsiyet’ ayrımı yapılmadı

Festivalin “Gümüş Ayı Büyük Jüri Ödülü” ise, Japon yönetmen Ryusuke Hamaguch’un yönetmenliğini üstlendiği "Wheel of Fortune and Fantasy" filminin olurken; “Gümüş Ayı En İyi Yönetmen” ödülü de “Natural Night” filminin Macar yönetmeni Denes Nagy’nin oldu. Daha önce alınan bir kararla festival,  oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımını kaldırmıştı. Bu yıl oyuncu performans ödüllerinde “En İyi Oyuncu Ödülü”, I’m Your Man filmindeki performansıyla Maren Eggert‘a verilirken; “En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü” nün sahibi ise Forest – I See You Everywhere filmindeki performansıyla Lilla Kizlinger‘in oldu.



Berlin Film Festivali’nin “Panorama” bölümünde yarışan ve Ferit Karahan’ın yönettiği “Okul Tıraşı” filmi ise, “FIBRESCI Ödülü” ile festivalden ayrıldı. Festivalin bölümü ise, 9-20 Haziran tarihleri arasında ve tamamen izleyiciye açık bir şekilde düzenlenecek. Ayrıca "Altın Ayı" ile "Gümüş Ayı" ödüllerinin verileceği ödül töreni de bu tarihler arasından gerçekleşecek.



İşte festivalden ödül alanlar:

Altın Ayı En İyi Film: Bad Luck Banging or Loony Porn – Radu Jude

Jüri Büyük Ödülü: Ryusuke Hamaguchi – Wheel of Fortune and Fantasy

Jüri Ödülü: Mr Bachmann and His Class – Maria Speth

En İyi Yönetmen: Dénes Nagy – Natural Light

En İyi Oyuncu: Maren Eggert – I’m Your Man

En İyi Yardımcı Oyuncu: Lilla Kizlinger – Forest – I See You Everywhere

En İyi Senaryo: Introduction – Hong Sang-soo

Üstün Sanatsal Katkı Ödülü: A Cop Movie – Yibrán Asuad

Encounters Seçkisi – En İyi Film: We – Alice Diop

Encounters Seçkisi – Jüri Özel Ödülü: Taste – Lê Bảo

Encounters Seçkisi – En İyi Yönetmen: The Girl and the Spider – Ramon Zürcher ve Silvan Zürcher & Social Hygiene – Denis Côté

Encounters Seçkisi – Özel Mansiyon: Rock Bottom Riser – Fern Silva

Yorumlar (0)