Meteoroloji uyardı: Yağışlar geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce mevsimin ilkbahara dönmesiyle beraber yağışlı havanın da ülkeyi etkisi altına alacağına dair açıklama yapıldı.

YAŞAM 07.03.2021, 10:00 07.03.2021, 10:06
Meteoroloji uyardı: Yağışlar geri geliyor

Mevsim ilkbahara dönerken karlı havaların ülkeyi terk etmesi sonrası yağışlı havalar geri döndü.

Meteoroloji tarafından yağışlı havaların etkisini göstereceği bölgeler için 2 ila 8 derece arasında hava sıcaklıklarının düşeceği ifade edildi.

İstanbul ve çevresinde yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde yoğun yağış beklendiğini kaydederek, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Marmara, Karadeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve batısıyla Muş, Van, Bitlis, Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceğini kaydetti.

Kuvvetli yağışlar geliyor

Genellikle sağanak ve yağmur, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyiyle, Eskişehir, Kütahya, Van, Malatya, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların; Rize ve Osmaniye çevreleriyle Artvin ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi

Sabah ve gece saatlerinde doğu ve iç kesimlerde don ve buzlanmayla beraber yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun güneydoğusu için çığ tehlikesi bulunuyor.

Sıcaklıklar 2 ila 8 derece arasında düşecek

Meteoroloji’nin yaptığı tahminlerde hava sıcaklığının yağışlı bölgelerde 2-8 derece arasında azalacağı diğer yerlerde ise önemli bir değişikliğin olmayacağı kaydedildi. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan hafif, ara ara ise orta kuvvetle esmesinin beklendiği kaydedildi.

İşte 5 günlük hava tahmin haritası:

Yorumlar (0)