Bağımsız sinemadan Kylo Ren’e: Adam Driver

Bağımsız filmlerin aranan yüzü ve Star Wars’ın Kylo Ren’i olarak unutulmayan Adam Driver’ın merak edilen özel hayatına, sinema ve ekran kariyerine hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 31.01.2021, 19:13 01.02.2021, 13:25
Bağımsız sinemadan Kylo Ren’e: Adam Driver

Kimisi “Marriage Story” filminde ona acıdı, kızdı ama oyunculuğunu çok sevdi. Kimisi Paterson filmindeki o dünyanın içinde kendini buldu. Kimimiz de Star Wars’ın fenomen karakteri ‘Kylo Ren’ olarak tanıdı ve hayran kaldı. Filmlerin aranan oyuncusu olan Adam Driver hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

19 Kasım 1983 tarihinde dünyaya gelen Adam Driver, Amierka’nın Kaliforniya eyaletine bağlı San Diego kentinde dünyaya geldi. Annesi Nancy Wright, babası ise Joe Douglas’dır. Annesi ve babasının ayrılması üzerine, annesi ve ablasıyla beraber Indiana’ya taşındı. Mishawaka Lisesi’nden mezun oldu. Küçüklüğünde tamamen uyumsuz biri olan Driver, Amerika’da Deniz Piyadeleri’ne dahil oldu. Bu sırada bir kaza geçirince oradan ayrıdı. Juilliard Drama Okulu’na iki kez başvuran Driver, sanata yönelmeye karar verdi.



“Hungry Hearts” filmindeki rolüyle Venedik’ten ödül aldı

Okuldan mezun olur olmaz New York’a gelen Driver, adımını Broadway’e attı ve ufak tefek rollerle oyunculuğa başladı. Televizyondaki ilk rolü, 2009’da “Unusuals” dizisinde oldu. Broadway’de sahneye çıkışı ise 2010 yılında "Bayan Warren'in Mesleği” oyunu ile oldu. 2011 yılında ise sahne macerası, "Adam ve Çocuk” ile devam etti. Aynı yıl sinemaya adım atan Driver, “J. Edgar” filminde rol aldı. Clins Eastwood’un yönettiği biyografi filmde Driver, “Walter Lyle” karakteri canlandırdı.

2012 yılında “Gayby”, “Frances Ha”, “Lincoln” ve “Not Waving But Drowning” gibi filmlerle sinemada kendini göstermeye devam eden Driver, o yıl “Girls” dizisinde oynamaya başladı. 6 sezon süren dizide Driver, ‘Adam Sackler’ karakterini canlandırdı.

2013 yılında ise “Bluebird”, “Sen Şarkılarını Söyle”, “Çöldeki İzler” gibi filmlerde rol aldı. 2014 yılında oynadığı “Hungry Hearts” yani “Aç Kalpler” kariyerindeki önemli projelerden bir tanesi oldu. Saverio Costanzo'nun yönettiği filmde “Jude” karakterini canlandıran Driver, 71. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı. Aynı yıl Noah Baumbach’ın yönettiği “While We're Young” filmindeki ‘Jamie Massey’ karakteri ve Shawn Levy’nin yönettiği     “Yedi Dayanılmaz Gün” filminde canlandırdığı ‘Phillip Altman’ karakterleriyle bağımsız sinema macerasını sürdürdü.



Star Wars serisinde canlandırdığı ‘Kylo Ren’ unutulmuyor

2015 yılında ise Adam Driver için, çok bambaşka bir kariyer yolculuğu gerçekleşti. Star Wars yaratıcıları, serinin kötü karakteri ‘Kylo Ren’ i “Star Wars: Güç Uyanıyor” filminde sokmaya karar verdi. Adam Driver’ı fark eden yönetmen J. J. Abrams, Driver’ı kadroya dahil etti. Adam Driver, ‘Kyloren’ karakterini, 2017 yılında “Star Wars: Son Jedi” ve 2019 yapımı “Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi” filmlerinde de canlandırdı. Kylo Ren, Adam Driver’ın daha farklı çevreler tarafından tanınması ve fark edilmesine neden oldu.

2016 yılında oynadığı ve Jim Jarmush’un yönettiği “Paterson” filmindeki rolüyle, oldukça iyi tepkiler aldı.Şiir yazan bir otobüs şoförünü canlandırdığı ‘Paterson’ karakteriyle Driver, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği’nden ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü kazandı. Filmin dünya prömiyeri, Cannes Film Festivali’nde yapılmıştı. Aynı yıl Martin Scorsese ile çalışan Driver, “Silence” filminde, ‘Father Francisco Garupe’ rolünü canlandırdı.

2017 yılında Steven Soderbergh’in yönettiği “Şanslı Logan” filminde ‘Clyde Logan’ karakterini canlandırdı. 2018 yılında rol aldığı “Karanlıkla Karşı Karşıya. Blackkklansman” filmi de iyi övgüler aldı. Spike Lee ile ilk defa çalışan Driver, filmde ‘Dedektif Philip "Flip" Zimmerman’ karakteriyle karşımıza çıktı.



2019 yılında Netflix’te yayınlanan “Evlilik Hikayesi” yani “Marriage Story” filmi,oldukça konuşan filmlerinden oldu. Scarlett Johansson ile başrolü paylaşan Driver, yönetmen Noah Baumbach ile dördüncü kez çalıştı. Filmde ‘Charlie Barber’ karakterini canlandıran Driver, Oscar Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” dalında aday olmuştu. Filmdeki rolüyle “Uluslararası AACTA Ödülleri” ve “Gotham Bağımsız Film Ödülleri” nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Efsane filmlerde oynayan ve akıllarda kalan karakterlere imza atan Adam Driver, bir çok ödül alsa da henüz Oscar Ödülü kazanamadı. Ama o da hayal değil, eminiz ki yakında efsane bir karakterle tekrar karşımıza çıkacak ve ödülü göğüsleyip bizler daha da mutlu edecek!

Yorumlar (0)