Avustralya Akademisi, 10. kez yılın en iyi filmlerini belirledi!

Onuncu kez bu yıl düzenlenen ve ‘uluslararası’ alanda yılın en iyi filmlerini belirleyen Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi, ödüllerin sahiplerini açıkladı. “En İyi Film” ödülünü, Emerald Fennell’ın yönettiği ve başrolünde Carey Mulligan’ın yer aldığı “Promising Young Woman" filmi kazandı.

KÜLTÜR-SANAT 07.03.2021, 15:16 09.03.2021, 09:23
Avustralya Akademisi, 10. kez yılın en iyi filmlerini belirledi!

Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Uluslararası Film Ödülleri’nde, kazanan filmler açıklandı. AACTA Uluslararası Film Ödülleri’nin onuncu yılında “En İyi Film” ödülü, Emerald Fennell’ın yönetmenliğini üstlendiği “Promising Young Woman" filminin oldu. Filmin başrol oyuncusu Carey Mulligan ise, “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” dalında ödülü kucakladı.

“En İyi Yönetmen” ödülünü ise, Altın Küre’de de ödül alan ve uluslararası alanda en iyi yönetmen seçilen ilk kadın olan Chloé Zhao kazandı. Zhao, ödülü “Nomadland" filmiyle kucakladı. Ayrıca "The Trial of the Chicago 7" filminin de 2 ödül kazandığı törende, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü ise hayatını kaybeden oyuncu Chadwick Boseman ın oldu. Dizi kategorisinde ise, mini dizi “The Queen's Gambit” 2 ödül aldı.

İşte Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi Uluslararası Film Ödülleri’nde ödül alan filmler ve yıldız isimler:

En İyi Film: "Promising Young Woman"
En İyi Yönetmen: Chloé Zhao - "Nomadland"
En İyi Senaryo: Aaron Sorkin - "The Trial of the Chicago 7"
En İyi Kadın Oyuncu: Carey Mulligan - "Promising Young Woman"
En İyi Erkek Oyuncu: Chadwick Boseman - "Ma Rainey's Black Bottom"
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Olivia Colman - "The Father"
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sacha Baron Cohen - "The Trial of the Chicago 7"


En İyi Drama Dizisi: "The Queen's Gambit"
En İyi Komedi Dizisi: "Schitt's Creek"
En İyi Kadın Oyuncu: Anya Taylor-Joy - "The Queen’s Gambit"
En İyi Erkek Oyuncu: Aaron Pedersen - "Mystery Road"

Yorumlar (0)