İran’dan İsrail’e tehdit: Tel Aviv ve Hayfa'yı vururuz

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın "İran'ın nükleer tesislerini vurmaya yönelik planlarını güncellediklerini" açıklaması üzerine açıklama yapan İran Savunma Bakanı, İsrail'i Tel Aviv’i vurmakla tehdit etti.

DÜNYA 07.03.2021, 15:18 08.03.2021, 14:27 Hanife
İran’dan İsrail’e tehdit: Tel Aviv ve Hayfa'yı vururuz

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, İran'ın başkenti Tahran'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın saldırı planları ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.



"Tel Aviv ve Hayfa'yı vururuz"

İran'ın güvenlik ve istikrarını koruyacak gerekli askeri imkana sahip olduğunu belirten Hatemi, bölgede hiç kimsenin siyonist rejimi istemediğini ve bu sebepten dolayı etraflarına duvar örmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Ayrıca, çaresizlik nedeniyle bazen İran'ı tehdit ediyorlar. Eğer hata yaparlarsa, Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz." dedi.

Ayrıca Hatemi; Suriye, Lübnan, Irak ve Yemen'deki İran destekli "direniş gruplarının" İsrail'e karşı ülkesinin "yumuşak gücü" olduğunu da sözlerine ekledi.

İsrail'in saldırı planı

27 Ocak'ta bir konuşma yapan İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, İran'ın nükleer programını önlemek için orduya yeni operasyonel planlar hazırlanması talimatı verdiğini söylemişti.

5 Mart'ta da Savunma Bakanı Benny Gantz yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun İran'ın nükleer tesislerini vurmaya yönelik planlarını güncellediğini belirtmişti.


 

Yorumlar (0)