Ankara Kadın Ressamlar Derneği Sanal Sergisi Açıldı

Türkiye’nin ilk kadın ressamları derneği olan Ankara Kadın Ressamları Derneği 1970 yılında Ressam Naciye İzbul, Semiha Kocabay, Güney Haştemoğlu tarafından kurulmuştur. Kadın Ressamlar Sergisi 9 ve 10 Kasım tarihlerinde Ankara Belediyesi resmi web sitesinde sanal sergiyle sanatseverlerle buluşuyor.

KÜLTÜR-SANAT 09.11.2020, 13:33 10.11.2020, 17:39
Ankara Kadın Ressamlar Derneği Sanal Sergisi Açıldı

1975 yılında Kültür Bakanlığının desteği ile Türkiye genelinde kadın sanatçıların eserleri sergilenmiş ve dernek kapsamında ödüllü resim yarışmaları düzenlemiştir. Kurulduğu günden bugüne kadar dernek hem yurtiçi hem yurtdışından Türkiye kadın sanatçılarının resimlerini sergilemiştir.

Günümüzde pek çok sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapan Ankara kadın Ressamları Dergisi aynı zamanda Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonunun kurucu üyesidir.

Ankara Belediyesi resmî web sitesinde Ankara Kadın Ressamlar Dergisi Sanal Sergisine ev sahipliği yapmakta ve Dernek üyelerinin tablolarını Türkiye’de sanatseverlerle buluşmasına aracı olmaktadır.

 

NİLGÜN SİPAHİOĞLU DALAY



NAZLI TAYLAN “Turnalar 1

 

Ayşe Bilge Coşkun 



Ayşe Bilge Coşkun

 

 Asuman Tepe 





Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sergi açan Dernek tabloları 9 ve 10 Kasım tarihlerinde Ankara belediyesi resmî web sitesinde sergilenecek olan eserlerde derneğin üyesi pek çok kadının yaptığı tablolar sanat severlerle buluşuyor. 

Yorumlar (1)
3 yıl önce
harikaydı çok beğendim bende büyüyünce arkadaşım veteriner bende onun ressamı olucam