Peşmerge: TSK, PKK'da savaşacak hâl bırakmadı!

Peşmerge Tugay Komutanı, terör örgütü PKK'nın, Türk ordusu karşısında ağır yenilgiye aldığını ve savaşacak gücünün kalmadığını söyledi.

GÜNDEM 09.11.2020, 13:40 10.11.2020, 17:38
Peşmerge: TSK, PKK'da savaşacak hâl bırakmadı!

Erbil merkezli yayın yapan Rudaw televizyonuna demeç veren Peşmerge Tugay Komutanı Necat Ali, PKK terör örgütünün TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) karşısında ağır yenilgiye uğradığını ve savaşacak gücünün kalmadığını kaydetti.

Son dönemde PKK’nın IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) sınırları içinde artan terör faaliyetlerini değerlendiren Necat Ali, PKK'nın ihlal ve tacizlerine karşı sınırlama getirilmesinin şart olduğunu, söz konusu bölgelerde kontrolün sağlanması için gereken gücün kendilerinde olduğunu söyledi.

IKBY ve Irak yönetimlerinin BM (Birleşmiş Milletler) gözetiminde 9 Ekim 2020 tarihinde imzaladıkları Sincar anlaşmasına da değinen Peşmerge komutan Ali, terör örgütü PKK'nın bir an önce bölgeden çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Terör örgütü PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) karşısında ağır yenilgiye uğradığını vurgulayan Peşmerge komutan Necat Ali, "Açık söylüyorum PKK, Peşmerge'yle savaşacak durumda ve güçte değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)