Akademi, Oscar Ödülleri’nde verilen ‘Uluslararası Film’ ödülünde değişim yaptı!

Bu yıl 25 Nisan’da düzenlenecek olan Oscar Ödülleri’nde verilen “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde değişime gidildi. Daha önce sayısı 10 olarak belirlenen listede sayı, 15’e çıktı

KÜLTÜR-SANAT 17.01.2021, 14:32 17.01.2021, 18:12
Akademi, Oscar Ödülleri’nde verilen ‘Uluslararası Film’ ödülünde değişim yaptı!

2021 yılında 93. kez düzenlenecek olan ve Akademi tarafından gerçekleştirilen Oscar Ödülleri hakkında yeni detaylar netleşiyor. Bu yıl 25 Nisan’da düzenlenecek olan Oscar, “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde bir değişime gitti. Ana dili İngilizce olmayan filmlerin ve farklı ulusların filmlerini gönderebildiği kategoride, kısa listede yer alan film sayısı 10 filmden 15 filme çıkarıldı.

Daha önce kategori kapsamında oy veren gönüllü üyeler, 7 film seçiyordu. Ayrıca yönetici kurul, listeye 3 film dahil ediyordu ve kısa listeyi açıklanıyordu. Bu yıl pandemi sebebiyle bu durum yerine başka bir seçenek gündeme geldi. Kurulun görüşmeleri yüz yüze ya da online yapmasının mümkün olmadığında mutabık kılındı. Bu yıl kısa listede 15 film yer alacak ve yalnızca AMPAS üyelerinin seçimine bırakıldı.

7. Koğuştaki Mucize'nin adaylık şansı yükseldi

Bu kararla birlikte bir bakıma, adaylık şansı çok zor olan ülkelerin filmlerinin de şansı artmış oldu. Böylece Türkiye'nin Oscar aday adayı filmi 7. Koğuştaki Mucize'nin, kategori adayı olmak konusunda yüksek bir şansı olmuş oldu. Filmde Aras Bulut İynemli, Nisa Sofya Aksungur ve Deniz Baysal başrolleri paylaşırken, yönetmen koltuğunda ise Mehmet Ada Öztekin oturuyor.

Bu durumda 15 filmin yer alacağı listede yer alacak filmlerin tahmini de zor bir hal aldı.Kısa liste ise, 9 Şubat’ta açıklanacak. 1-5 Şubat tarihleri arasında ise filmlerin oylaması yapılacak.

Yorumlar (0)