700. yılında Yunus Emre’ye, TRT Radyosu’nda özel anma!

Hayata veda edişinin 700. yılında tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, TRT Radyo 1’de hazırlanan özel bir programla anılacak. “Yunus Emre Divanı” programı, her Cuma saat 14.00’da naklen yayınlanacak.

KÜLTÜR-SANAT 05.12.2020, 13:37 06.12.2020, 14:32
700. yılında Yunus Emre’ye, TRT Radyosu’nda özel anma!

700 yıl önce Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan, tasavvuf ve halk şairi olarak da bilinen Yunus Emre’ye TRT’den özel anma programı! TRT Radyo 1’de her Cuma saat 14.00’dain itibaren naklen yayınlanacak “Yunus Emre Divanı” programı başladı.

Yunus Emre’nin hayat hikayesi ve şiirleri konu alınacak


Hatırlanacağı gibi UNESCO tarafından 2021 senesi, “Yunus Emre Yılı” olarak ilan edilmişti.  TRT Radyo 1’de yayına başlayan  “Yunus Emre Divanı”  programı ile de; büyük şairin şairlik yaşamını ve mutasavvıf yılı boyunca yeni kuşaklara tanıtmak amaçlanıyor. Program, Yunus Emre’nin mucizevî menkıbelerden ve dört yüzden fazla muhteşem şiirlerinden derlendi. 


Program; Yunus Emre’nin Moğol İstilası altındaki Anadolu’da yoksul bir çiftçi olarak başlayan hayat hikâyesinden başlayacak, Yoksul içindeki Yunus’un önce Derviş Yunus, ardından Yunus Emre olmasıyla devam edecek. Finalde ise program, yüzyıllar ötesine seslenen büyük bir şair ve mutasavvıf, yani “Bizim Yunus” olmasına kadar ilerleyecek.


Programı merak edenler, her cuma saat 14.00’te TRT Radyo 1’de naklen yayını takip edebilecek…
 

Yorumlar (0)