600 yıllık Sultan Süleyman Köprüsü, restore ediliyor!

Osmanlı dönemin ünlü mimarı Mimar Sinan’ın yaklaşık 600 yıl kadar önce yapmış olduğu ve Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın adının verildiği köprü, restore ediliyor. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan tarihi köprü, Dilovası Belediyesi tarafından eski ihtişamlı günlerine kavuşturulacak. 

KÜLTÜR-SANAT 10.05.2021, 10:07 11.05.2021, 08:01
600 yıllık Sultan Süleyman Köprüsü, restore ediliyor!

Kanuni Sultan Süleyman’ın adı verilmiş olan ve geçmişi ise yaklaşık 600 yıl önceye dayanan Sultan Süleyman Köprüsü, eski ihtişamlı günlerine kavuşturulması için hazırlanıyor. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının arasında sıkışıp kalmış bir vaziyette bulunan köprünün, Osmanlı dönemin ünlü mimarı Mimar Sinan’a ait olduğu biliniyor. Köprü için yapılan restore çalışmalarıyla beraber yeni halini ziyaretçilere sunacaklarını belirten Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, köprüyü ilçeye kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.



Köprüde restorasyon başladı

Köprünün Dilderesi üzerinde uzun yıllardır atıl durumda kalması ve sanayi kuruluşlarının arasında sıkışıp kalmış olması nedeniyle restore edilmesine karar verilirken, Başkan Şayir de girişim başlattı.



Bunun üzerine Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü de çalışmalar başlatıldı. Hemen ardından tarihi köprü çevresinde restore için girişimler başlatılırken, Başkan Şayir de belediyedeki teknik personeliyle beraber köprü alanında incelemelerde bulundu. 



Köprü, Dilovası’nın simgesi olarak görülüyor

600 yıllık bir geçmişe sahip olan bir köprü olduğunu söyleyen Şayir, Tarihi Sultan Süleyman Köprüsü’nün Dilovası için önemli olduğunu belirtti. Şehrin simgesi olduğunu belirten Şayir, köprünün ayrıca üç kemerli ve 65 metre olduğundan da bahsetti. Atalardan emanet kalan köprüyü bir eser olarak gördüklerini söyleyen Şayir, kısa bir süre içerisinde restore işlemlerinin sona ereceğini ve köprünün hizmete açılacağını müjdeledi.

Yorumlar (0)