4 Kasım haftasında 3’ü yerli 7 film vizyonda...

Sinemalarda 4 Kasım haftası 90’lar nostaljisinden komediye ve korku ile animasyona dek birçok türle izleyicileri mutlu edecek yoğun bir programa sahip. İşte haftanın filmleri…

KÜLTÜR-SANAT 03.11.2022, 18:22 04.11.2022, 16:25
4 Kasım haftasında 3’ü yerli 7 film vizyonda...

Sinemalar bu hafta tüm türlerden film severleri mutlu edecek bir takvimle geliyor.

4 Kasım 2022 Cuma haftasında vizyona giren filmlere birlikte bakalım.

Hazine

Haftanın ilk filmi, macera, komedi türündeki Hazine. Hazine 1 saat 48 dakika uzunluğunda, yönetmenliğini Canbert Yerguz’un yaptığı, senaristliğini ise yine Canbert Yerguz ile Burak Yerlikaya’nın paylaştığı bir film. Oyuncu kadrosunda Şükran Ovalı, Boran Kuzum ve Çağlar Çorumlu, Serkan Keskin, Aslıhan Gürbüz, Mert Denizmen, Hasibe Eren, Bülent Çolak ve Gürhan Altundaşlar gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu ise şöyle:

Annesini defnetmek üzere gittiği memleketinde planlamış olduğu süreden daha fazla kalmak durumunda kalan Mesut’un kardeşi Musa sebebiyle katıldığı define arayışında başına gelenler onun için sürpriz olacaktır.

İlgi Manyağı

İlgi Manyağı haftanın iddialı yapımlarından bir tanesi. Orijinal adıyla Sick of Myself, dünya prömiyerini 2022 Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde yaptı.

2022 yapımı 1 saat 35 dakika uzunluğundaki filmin yönetmenliğini Kristoffer Borgli üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Fanny Vaager, Eirik saether, Kristine Kujath Thorp gibi isimler yer alıyor.

Başka Sinema’nın dağıtımcılığını üstlendiği film İsveç ve Norveç yapımı filmin dağıtımını

Filmin konusu ise şöyle:

Kötülükle mutlu olan Signe ve sanatçı sevgilisi Thomas’ın arasında görülen sağlıksız ilişkinin temelinde rekabet hissi vardır. Signe 30 yaşına yaklaştığında Thomas beklenmedik bir şekilde başarıya kavuşur. Signe ise tahrip olan konumunu düzelterek dibe vurmuş olan özgüvenini tekrar kazanmak maksadıyla sürekli sempati ve acıma toplayacağı ardı arkası gelmeyen bir yolu tercih eder. Bundan sonra Signe hayatına bir “kurban” psikolojiyle devam edecektir.

İlgi manyağı, kurban psikojisi ve kurban kültürünün popüler kültürdeki yerine bir bakış kazandıran iddialı bir yapım olarak bu hafta vizyonda yerini alacak.

Hep Yek 5: Bizim Şeyimiz mi Altan

Haftanın yerli komedi filmleri arasında bu hafta Hep Yek 5 filmi bulunuyor.

1 saat 36 dakikalık komedi yapımının yönetmenliğini ve senaristliğini Bilal Kalyoncu üstleniyor. Orhan Aydın, Önder Açıkbaş ve İnan Ulaş Torun gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin konusu ise şöyle:

Cezaevinde olan Ali Kapan ile adamları, özgürlüklerine kavuşmasının ardından intikam almak maksadıyla Gürkan ve Altan’ın peşine düşer. Bu esnada onlar Gürkan’ın dayısı Ferruh’un yardımıyla Aşiret’in koruması ile güvende olacaklarını düşünmektedir. Fakat beklentilerinin tersine kendilerini kaçak bir şekilde ülkeye giren göçmenlerden daha kötü bir durumda bulurlar. Gürkan ve Altan, içerisine düştükleri durumdan kendilerini çıkarmaya çabalarken türlü türlü maceralarla boğuşurlar.

Kestik

Bu hafta vizyona giren komedi türündeki filmin yönetmen koltuğunda Michel Hazanavicius, oyuncu kadrosunda ise Gregory Gadebois, Berenice Bejo ve Romain Drus gibi isimler yer alıyor.

Film, 2017 yılı yapımı olan meşhur Japon filmi One Cut of the Dead’in tekrar yapımı. Düşük bütçeli bu korku filminin çekimi esnasında gerçek zombilerin seti basmasını konu ediniyor.

Kabus Gecesi: Diriliş

Kabus Gecesi: Diriliş, haftanın korku türündeki yapımı. Orijinal adıyla Jeepers Creepers: Reborn filmi gerilim ve korku seven izleyicileri kendisine çekiyor. Timo Vuorensola tarafından yönetilen bu filmin oyuncuları arasında ise Jarreau Benjamin, Imran Adams, Sydney Craven gibi isimler yer alıyor.

1 saat 28 dakika uzunluğundaki filmin konusu ise şu şekilde:

Louisiana’da yapılan “Horror Hound Festivali” ülkenin her tarafından yüzlerce ölümsüz korku hayranını kendisine çekmeyi sürdürmektedir. Festivaldeki kişiler arasında Chase ile festivale zorla getirdiği sevgilisi Laine de bulunmaktadır. Etkinlik sırasında Laine kasabanın geçmişi ile özellikle The Creeper’a ilişkin açıklanamayan hayaller görmeye ve rahatsızlık verici gerçek olmayan olayları gözünün önüne getirmeye başlar. Festival başlarken Laine, doğaüstü bir şeyin diğer dünyadan çağrıldığını ve olayların merkezinde kendisinin bulunduğunu çok geçmeden anlayacaktır.

Astronot Köpekler: Tropikal Macera

Ödüllü Rus yönetmen Inna Evlannikova’nın animasyon yapımı filmi olan “Astronot Köpekler: Tropikal Macera”, astronot köpekler Strelka ve Belka’nın uzayda bir keşif görevi esnasındayken dünyadan gelen bir acil durum mesajıyla yeryüzünü kurtarmaya çalışmalarını anlatıyor.

Mahalleden Arkadaşlar

Mahalleden Arkadaşlar bu haftanın yerli yapım komedi yapımları arasında ve nostaljik bir tat ile izleyicilere güzel dakikalar geçirmeyi vadediyor.

Başrollerinde Alper Kul, Nurgül Yeşilçay, Şahin Kendirci ve Esat Polat Güler’in bulunduğu “Mahalleden Arkadaşlar” filmi Selçuk Aydemir’in 2015 senesinde yayımlanan aynı adlı kitabından uyarlandı.

Filmde 1990’lı senelerin başındaki mahalle ortamı afacan bir çocuğun gözünden izleyiciye yansıtılıyor.

Yorumlar (0)