21. İzmir Kısa Film Festivali’nde ödüller, sahiplerini buldu

Bu yıl yirmi birincisi çevrimiçi olarak düzenlenen “İzmir Kısa Film Festivali” sona erdi. İzmir’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle 9-15 Kasım tarihlerine ertelenen festivalde söyleşiler ve film gösterimleri gerçekleşti. Çevrimci gerçekleşen ödül töreninde ise kısa filmciler ödüllerine kavuştu.

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 15:46
21. İzmir Kısa Film Festivali’nde ödüller, sahiplerini buldu

Kısa film alanında yaratıcı çalışmalara ve film gösterimlerine imza atan ve 21. kez bu yıl düzenlenen İzmir Kısa Film Festivali çevrimiçinde takipçileriyle buluştu. Özel seçki ve yarışma filmleri olarak toplamda 253 film gösteren festivalde atölye çalışmaları, söyleşiler ve yan etkinlikler de oldukça ilgiyle takip edildi. İzmir’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle 9-15 Kasım tarihlerine ertelenen festivalde ödüller de sahiplerini buldu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen festival, Türkiye ve Dünyadan birçok kısa filmi çevrimiçi olarak dünyanın dört bir yanına sundu. Avrupa’nın 8 ülkesinden festivallerin bir araya gelerek oluşturdukları ve İzmir Kısa Film Festivali’nin de yer aldığı FESTİNET festival ağının film seçkisi rağbet gördü. 7 Kibele ve Hayat Tamircisi belgesellerinden oluşan özel gösterim belgesel seçkisi ve ‘İki Oda Bir Kısa’ kısa film yarışması finalistleri seçkisi de festivalde yer aldı. Festivalde bu yıl yönetmen Ezel Akay, oyuncu Janset Paçal, yapımcı Zeynep Koray ve senarist-yönetmen Aysim Türkmen ile canlı söyleşiler gerçekleşti.
 


 

İzmir Kısa Film Festivali’nin Altın Kedi Ödülleri, canlı yayında sonuçlandı!


İzmir Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen ulusal ve uluslararası kısa filmlerin yarışma sonuçları da canlı olarak çevrimiçinde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel dallarda yarışan filmler; yönetmen Ezel Akay başkanlığında gerçekleşen jüri tarafından belirlendi. Ayrıca jüride oyuncu Janset Paçal, görüntü yönetmeni Hayk Kirakosyan, yapımcı Zeynep Koray, akademisyen Lale Kabadayı, akademisyen Alev Fatoş Parsa, tasarımcı Ethem Onur Bilgiç, yönetmen Özgü Özbudak, festival direktörü Massimiliano Nardulli, oyuncu Aiste Dirziutei, yönetmen Bogdan Mureşanu da yer aldı.


Ulusal Kurmaca Yarışması’nda birincilik ödülü, ‘Yara’ filmiyle Onur Güle’e verildi. İkincilik ödülü ‘Göremediğimiz Tüm Işıklar’ ile Şeyhmus Altun’nun olurken, Zeynep Dilan Süren’in yönettiği  ‘Büyük İstanbul Depresyonu’ filmi de üçüncülük ödülü kazandı. En iyi oyunculuk performansı ödülü ise, ‘Yara’ filmindeki rolüyle başarılı oyuncu Tülin Özen’e verildi. Uluslararası Kurmaca kategoride birincilik ödülü ‘I Am Afraid To Forget Your Face’ filmi ile Sameh Alaa’ya verildi. 


En İyi Ulusal Animasyon dalında En İyi film ödülü ‘Lal’ filmi ile Gökalp Gönen’e verildi. Ulusal Deneysel dalında ‘Ankebut’ filmi ile Ceylan Özgün Özçelik ve Ulusal Belgesel Kategorisinde ise ‘Kelebek Adam` ile Enis Manaz’a ödül verildi.
Festival kapsamında üniversite gösterimlerinde yapılan oylama sonucunda belirlenen Gençlik Ödülü’ ise, ‘Büyük İstanbul Depresyonu ` isimli filmiyle Zeynep Dilan Süren’e verildi. Animasyon kategorisi en iyi filmi ‘Lal’ ve kurmaca kategorisi en iyi filmi ‘Yara’, festivalin bir artısı olan Oscar yani Akademi ödülleri için başvuru yapma hakkı kazanmış oldu.
 

Yorumlar (0)