18. Geleceğin Sineması’nda heyecan başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve TÜRSAK Vakfı’nın danışman olduğu “Geleceğin Sineması” yarışmasının 18. Yılı için çalışmalar başladı. Proje le beraber, sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri amaçlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 16.02.2021, 09:50 16.02.2021, 14:07
18. Geleceğin Sineması’nda heyecan başladı!

Sinema alanında çalışmalar yapan öğrencilerin kısa film alanında çalışmalar yapabilmeleri adına gerekli imkanların yaratılması amacıyla düzenlenen “Geleceğin Sineması” projesine başvurular başladı. Geleceğin Sineması, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı yani TÜRSAK’ın iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Gençler tarafından üretilen nitelikli kısa filmlere maddi destek olma açısından benzer kısa film yarışmalarından ayrılan Geleceğin Sineması, seçmeler, eğitimler ve maddi desteklerle bu yıl da gerçekleşmeye devam edecek. Proje başvuran kısa filmlerden bir çoğunun ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönmesi,projenin çalışmalarının karşılıksız kalmadığını gösterdi.

10 projeye 6 bin TL maddi destek verilecek

Geleceğin Sineması kapsamında 18. yılında, seçilecek 10 projeye 6 bin TL maddi destek ve danışmanlık desteği verilmesine karar verildi. Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de okuyan devlet, özel ve vakıf üniversitelerinin sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabilecek.19 Mart 2021’de son katılımları alacak olan yarışmaya, web sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda Melih Önder’in Beni Aya Uçur!, Nadir Kocakaya’nın Cevapsız Arama, Muhammed Günaydın’ın Dur Bak Dinle Geç, Doğan Belge’nın İnşaattaki, İrem Günen’in Kalanlar, Yiğit Armutoğlu’nun Majid'den Sevgilerle, Feyzi Baran’ın Pembe Krampon, Begüm Aksoy’un Smirna'nın Çukuru, Hakan Eyilik’in Su Birikintileri ve Çamurlar ve Ferit Göktaş’ın Tablodaki Kadın adlı senaryoları yarılmayı kazanmış ve bir çok festivalde yarışan kısa filmler olmuşlardı.

Yorumlar (0)