17’nci Berlin Işık Festivali başladı 

Bu sene 17’ncisi düzenlenen Berlin Işık Festivali, pandemiyi gölgede bıraktı. 70 yapının renkler, görseller ve ışıklarla aydınlatıldığı festivali pek çok kişi mesafe kurallarını hiçe sayarak izledi. 

KÜLTÜR-SANAT 05.09.2021, 12:49 06.09.2021, 09:48
17’nci Berlin Işık Festivali başladı 

Almanya’nın başkenti Berlin’de bu sene 17’ncisi düzenlenen ışık festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde ahengi yakalamak amacıyla şehir genelindeki bakanlıklar, oteller, köprüler, müzeler, saraylar ve katedrallerden oluşan 70 yapı aynı anda renklendirildi. 

Desenler, resimler ve illüstrasyonlar kullanıldı 

Yüksek çözünürlüklü özel projektörler ile binaların dış kısmına pek çok desen, resim, illüstrasyon ve renk yansıtıldı. Berlin Katedrali, Brandenburg Kapısı, Televizyon Kalesi, Devlet Opera Binası, Oberbaumbrücke Köprüsü, Zafer Anıtı gibi pek çok tarihi ve turistik yapının ışıklandırıldığı festivalde farklı sanatçıların bir sene boyunca dijital ortamda hazırladığı illüstrasyonlar kullanılırken renk ve desen dansına uygun müzikler de çalındı. 



“Geleceğin imajı” oluşturuluyor 

Berlin Belediye Başkanı Michael Müller’in önderliğinde gerçekleştirilen festivalde şirketler ve kuruluşlardan da geleceğin imajlarının oluşturulması beklendi. Sürdürülebilirlk, dijitalleşme, bilimsel keşif, hümanizm, e-hareketlilik, kültürel çeşitlilik gibi konular bu festivalde de ön plana çıktı. 

12 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek festivalin 20.00-00.00 arasında izlenmesi mümkün. Ayrıca festival alanına kolay ulaşım sağlanması için özel otobüs seferleri de düzenleniyor. 

Yorumlar (0)