Zelenskiy: Garantör olmak isteyen Türkiye’ye minnettarım

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Telegram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Rusya ile yaşanan savaştaki gelişmeleri değerlendirirken Türkiye’ye de garantör ülke olmaya hazır olduğu için teşekkürlerini iletti.

GÜNDEM 01.04.2022, 09:31 02.04.2022, 10:21
Zelenskiy: Garantör olmak isteyen Türkiye’ye minnettarım

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Rusya ve Ukrayna arasında geçen savaşın 36’ıncı gününde Telegram hesabı üzerinden bir görüntü paylaşarak değerlendirmelerde bulundu. Zelenskiy şu ifadelere yer verdi:

Düşmanın tahmin ettiğinden çok daha fazla dayandık. Onlar savaşın 3 ila 5 gün arasında geçeceğini ve bu kısa sürede ülkemizi eline geçirebileceklerini düşünüyorlardı. Ancak biz mücadele etmeye devam edeceğiz.

İleride çatışmalar yaşanabilir

Zelenskiy verilen mücadelenin Ukrayna’nın geleceği için oldukça kritik olduğunu vurgulayarak işgalcileri Kiev’in kuzeyinde yer alan Sumi bölgesinde Çernigiv yönüne doğru kovamaya devam ettiklerini belirtti. Zelenskiy ayrıca Rus birliklerinin ülkenin başka bölgelerinde konumlanmaya çalıştığını belirterek ileride çatışmaların devam edebileceğini vurguladı.

Rusya’nın Herson bölgesini işgal etmesinin ardından burada kendi yapılarını oluşturmaya başladıklarının altını çizen Zelenskiy, “bu elbette boş bir çaba. Bu bölgede ne kadar çok hareket ederlerse Rus halkının ve Rusya’nın kayıpları o kadar büyük olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye minnettarım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesinde salı günü İstanbul’da gerçekleştirilen Rusya ve Ukrayna heyetlerinin müzakere sürecini değerlendirdiklerini belirten Zelenskiy Türkiye’ye Ukrayna’nın güvenliği için garantör ülke olmaya hazır olması sebebiyle minnettar olduklarını söyledi.

Yorumlar (0)