Meteoroloji’den korkutan uyarı: 8 seviyesinde geliyor

Meteoroloji, Karadeniz ve Marmara’da görülecek deniz fırtınası konusunda uyardı. Fırtınanın şiddetinin 8 seviyesine kadar ulaşacağı bildirildi.

YAŞAM 01.04.2022, 09:36 02.04.2022, 10:21
Meteoroloji’den korkutan uyarı: 8 seviyesinde geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nin bu sabah erken saatlerde yayınladığı rapora göre denizlerde fırtına bekleniyor. Marmara’nın güneyinde özellikle etkili olacak rüzgarın, akşam öncesinde güneybatı yönüne kayması ve burada fırtına oluşturması bekleniyor. Marmara’daki fırtınanın seviyesi 6 ila 8 seviye arasında bildirildi. Akşamın ilerleyen saatleriyle birlikte ise fırtına, etkisini kaybedecek. 



Orta Karadeniz’de fırtına bekleniyor

Öte yandan fırtına hali yalnız Marmara’da geçerli değil. Orta Karadeniz’de de bugün güney ve güneybatı yönlerinden esecek rüzgarın zamanla batıya kayacağı belirtilirken bu denizdeki fırtınanın seviyesi de 6 ila 8 arasında öngörüldü. Karadeniz’deki fırtınanın da akşamın ilerleyen saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor. Her iki denizde de güneşin batışıyla birlikte deniz ulaşımında aksamalar meydana gelebilir, vatandaşların tedbirli olmalarında fayda bulunuyor. Balıkçılar ise bugün avlanmaya çıkmamaları konusunda uyarılıyor. 

Yorumlar (0)