Yurtlarda karantina altında olan kişi sayısı açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı yurtlarda 12 bin 912 vatandaşın karantina altında olduğunu, 20 bin 427 vatandaşın ise yurtlardan ayrıldığını bildirdi. 

GÜNDEM 14.04.2020, 10:32 14.04.2020, 11:21
Yurtlarda karantina altında olan kişi sayısı açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde yurt dışından gelen vatandaşların Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı 57 ildeki 84 yurtta misafir edildiğini duyurdu. 

Bakan Kasapoğlu, şu anda yurtlarda 12 bin 912 vatandaşın karantina altında olduğunu ve 20 bin 427 vatandaşın ise bu süreci tamamladığını kaydetti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı yurtların yurt dışından gelen toplam 33 bin 339 kişiyi misafir ettiğini aktaran Kasapoğlu, Türkiye'nin devlet-millet dayanışmasıyla koronavirüsten kurtulmaya çalıştığını ifade etti.

Kasapoğlu, "Devletimizin tüm kurumları elini taşın altına koyuyor. Biz de başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olmak üzere ilgili kurumların tamamıyla gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, bakanlığımıza bağlı öğrenci yurtlarımızı yurt dışından ülkemize dönen vatandaşlarımızın 14 günlük gözlem altında kalma süreçlerini geçirmeleri için hazırladık. Şu anda ülkemizin dört bir yanında otel konforundaki yurtlarımızda, dünyanın dört bir yanından ülkemize dönen vatandaşlarımızı ağırlıyoruz." açıklamasını yaptı. 

Karantinada tutulan kişilere spor malzemesi ile kitap hediye edildiğini aktaran Kasapoğlu, tüm odalarda dezenfekte işlemi gerçekleştirildiğini, her odaya özel hijyen ile kişisel temizlik malzemeleri bırakıldığını söyledi. 

Kasapoğlu, görevlilerin maske, tulum ve gözlük ile odalara girdiğine dikkat çekerek, "Üç öğün yemek, çay ve meyveler sürekli odalara servis edilmekte, misafirlerimizin koridorlara çıkmalarına izin verilmemektedir. Ayrıca, misafirlerimizin moral ve motivasyonu için odalarından çıkmadan müzik vb. etkinlikler yapılmaktadır. Misafirlerimizin günlük tutmaları için her birine özel 'Yurdumda Hayat Var' adıyla 14 sayfalık anı defterleri gönderilmiştir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)