Yurt içi ve dışında terör operasyonları: 1’i gri listede toplam 7 terörist etkisiz hale getirildi 

Milli Savunma Bakanlığı, Eren Operasyonları kapsamında Şırnak’ta 2 teröristin; Barış Pınarı Harekatı kapsamında da sınır ötesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

GÜNDEM 17.10.2021, 14:58 18.10.2021, 10:36
Yurt içi ve dışında terör operasyonları: 1’i gri listede toplam 7 terörist etkisiz hale getirildi 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesapları üzerinden, operasyon bölgelerinden gelen haberleri yayınladı. Toplamda 7 terörist etkisiz hale getirildi. 

Barış Pınarı bölgesinde 5 terörist etkisiz halde 

MSB’den aktarılan bilgiye göre Barış Pınarı Harekatı bölgesinde eylem hazırlığında olan PKK/YPG mensubu 5 terörist etkisiz hale getirildi. MSB bu haberi, “Terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmasına izin vermedik, vermeyeceğiz!” şeklinde duyurdu.  



Gri listede bir isme daha çizgi çekildi 

Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin yurt içinde de operasyonları devam ediyor! Aktarılan bilgiye göre Eren-13 Şehit Jandarma Teğmen Şafak Evran Operasyonu kapsamında Şırnak’ta 2 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat ekipleri ve jandarma komando birlikleri tarafından Atak taarruz helikopteri, SİHA ve J-İHA ile etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin “gri kategoride arananlar” listesinde olduğu öğrenildi. 

Sidar Farkin Amed kod adlı Fırat Gizlenç, bir süredir gri listede bulunuyordu. Örgüt tarafından özel eğitilen şahsın Murat Karayılan’dan direkt olarak talimatlar aldığı tespit edilmişti. Hem yurt dışında hem de yurt içinde Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Siirt’te faaliyetleri bulunan Fırat Gizlenç, teröristlerin sınır geçişlerini bizzat sağlıyordu. 

EYP uzmanı terörist öldürüldü 

Gizlenç’in EYP ve bomba uzmanı olduğu ve terör örgütünü bombalı eylemlerinin pek çoğundan sorumlu olduğu bildirildi. 500 bin TL ödülle aranan teröristin hali hazırda bomba ve EYP hazırlama eğitimleri verdiği öğrenildi. 

Yorumlar (0)