Yurt dışında kullanılan oylar Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan ikinci turu için yurt dışındaki temsilciliklerde kullanılan oyları taşıyan uçak başkent Ankara'ya iniş yaptı. Öte yandan, yurt dışı seçmen kütüğüne kaydı olan seçmenlerden oy verenlerin sayısı 1 milyon 902 bin 417'ye yükseldi.

GÜNDEM 25.05.2023, 22:01
Yurt dışında kullanılan oylar Türkiye'de

Yurt dışındaki temsilciliklerde tamamlanan oy verme işlemlerinin akabinde, Avrupa'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı ülkelerde verilen oylar, kiralanan üç uçakla ülkemize getirildi.



Diplomatik kurye yoluyla getiriliyor

Bu çerçevede, ilk olarak THY'nin (Türk Hava Yolları) 'Çatalhöyük' adlı uçağı saat 19.15 sularında Esenboğa Havaalanı'na indi.

Uçaktan alınan yaklaşık olarak yarım milyon oyun yer aldığı mühürlü çuvallar, yetkililerce apronda bekleyen tırlara yerleştirildi ve tutanaklar tutuldu.

Diğer ülkelerde verilen oylar da diplomatik kurye yoluyla güvenlik tedbirleri altında ülkemize getiriliyor.



Eş zamanlı olarak sayılacak

Yurt dışında verilen bütün oylar, ATO Congresium'da yer alan Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna getirilecek ve 28 Mayıs akşamı, bütün yurtta oy verme işleminin sona erdiği saat 17.00'den itibaren diğer oylarla eş zamanlı olarak açılarak sayımına başlanacak.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kaydı olan seçmenler için gümrük kapılarında oy kullanma işlemi 28 Mayıs saat 17.00'ye değin sürecek. 

Bu arada, yurt dışı seçmen kütüğüne kaydı olan seçmenlerden oy verenlerin sayısı 1 milyon 902 bin 417'ye yükseldi. 

Yorumlar (0)