Yurt dışı oylarında ikinci tur: Tüm zamanların ilk gün rekoru kırıldı

Yurt dışında yaşayan seçmenler Cumhurbaşkanı seçiminin 2'nci turunda oy verme işlemlerine devam ediyor. Dünden bugüne kadar gümrükler ve temsilciliklerde toplam 530 binden çok seçmen sandık başında gitti. Yurt dışı oy kullanımında bütün dönemlerin ilk gün rekoru elde edildi.

GÜNDEM 21.05.2023, 13:47
Yurt dışı oylarında ikinci tur: Tüm zamanların ilk gün rekoru kırıldı

Yurt dışında yaşam sürdüren seçmenler Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu adına sandık başına gitti. 20 Mayıs günü gümrük noktaları ve yurt dışı temsilciliklerinde başlayan oy kullanma işlemlerinin ilk gününde, 510 bin 926 seçmen verdi.

Gümrüklerde ise toplam 19 bin 477 kişi sandığa gitti.

Bu şekilde 2014 yılından bu zamana kadar sandıkların açıldığı yurt dışında, ilk günde toplam 530 bin 403 seçmen oy kullandı. Bu şekilde bütün dönemlerin ilk gün rekoru elde edildi. En çok Türk seçmenin yer aldığı Almanya'da ilk gün oy verenlerin sayısı 200 bini geçti.

Kademeli olarak sandıklar kapanacak

Ukrayna, Türkmenistan, Kuzey Makedonya, Kırgızistan, İran, Irak, Özbekistan, Çin ve Bosna Hersek’in içerisinde bulunduğu 39 ülkede oy verme faaliyeti bugün akşama kadar devam edecek.

Suudi Arabistan, Rusya, Kazakistan, İspanya, İsrail, Bulgaristan, Azerbaycan ve Arnavutluk’ta içerisinde olduğu 15 ülkedeki sandıklarda oy verme işlemi yarın akşama kadar sürecek.

Finlandiya'da yaşayan seçmenler 23 Mayıs gününün akşamına kadar oy kullanabilecek.

Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İrlanda, İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya ve ABD’nin de içerisinde bulunduğu 17 ülkede oy verme işlemi 24 Mayıs tarihinde sonlanacak.

Yorumlar (0)