Yunanistan eski Savunma Bakanı: "Türkiye er ya da geç F-16 alacak"

Eski Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis, Türkiye'nin F-16'ları ABD'den satın alabilmesi için uygun zeminin oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Apostolakis, "Ne zaman olacağını şu an bilmiyorum ama er ya da geç bu olacak" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 15.11.2022, 06:47 15.11.2022, 16:59
Yunanistan eski Savunma Bakanı: "Türkiye er ya da geç F-16 alacak"

Yunanistan eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, er ya da geç Türkiye'nin, F-16 alacağı değerlendirmesini yaptı.

"Savaşta her iki taraf da kaybeder"

"Proto Programa" adlı radyo programında açıklamalarda bulunan Apostolakis, Türkiye'nin savaşa girmeden kazanımda bulunmaya çalıştığını iddia ederek, "Savaş net bir kayıp veya kazanç durumu değildir. Bence her iki taraf da savaşlarda kaybeder fakat biriyle savaşa girmenin bedeli hesaplanmalıdır." sözlerini kullandı.

Apostolakis, Türkiye'nin ABD'den F-16 alabilmesi için uygun zeminin oluşturulmaya çalışıldığını iddia ederek, "Ne zaman olacağını şu an bilmiyorum ama er ya da geç bu olacak." şeklinde konuştu.

"Anlaşma yok, çözüm var"

Yunanistan'ın kara sularını Ege'de 12 mile çıkarma isteğinin Türkiye ile görüşülmesi gerektiğini söyleyen Apostolakis, kara sularının Ege'de 12 mile çıkarılması durumunda deniz taşımacılığı alanının daralacağına vurgu yaptı.

Apostolakis, serbest bir şekilde deniz taşımacılığının sürdürülebilmesi ve Yunanistan'ın kara sularına yönelik egemenlik haklarının güvenceye alınabilmesi için bunun dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Bunlar için zaman zaman değerlendirmeye alınan ve öne sürülen öneriler, planlar, tezler var. Anlaşmaya varılmadı fakat çözümün olduğunu düşünüyorum. Keyfi karar verip, paylaşımda bulunamayız" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)