Yunan bakanın küstah açıklamasına tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın "Türkiye Doğu Akdeniz'in haylaz çocuğu olmayı bırakmalı" ifadesine sert tepki gösterdi. Çelik, Yunan bakanın, bir devlet adamının konuşması gereken üsluptan son derece uzak bir üslupla konuştuğunu ifade etti.

GÜNDEM 10.07.2019, 14:14 10.07.2019, 14:21
Yunan bakanın küstah açıklamasına tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Çelik'in açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Hukuksuz eylemlerde bulunan Yunan tarafı ve Rum tarafıdır"

Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın "Türkiye Doğu Akdeniz'in haylaz çocuğu olmayı bırakmalı" ifadesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"Yunanistan Dışişleri Bakanı, bir devlet adamının konuşması gereken üsluptan son derece uzak bir üslupla konuşmuştur. Türkiye'nin dostluğu kıymetlidir, Türkiye'nin dostluğundan kimse zarar görmez, herkes fayda görür. Ama Yunanistan Dışişleri Bakanı bu üslupla başlamış oldu, bu son derece üzüntü vericidir. Bu şekilde üslupla devam edecekse bunun iyi sonuçları olmayacaktır." 

KKTC yetkililerinin açıklamalarına sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Çelik, "Gerginliği çıkaran, hukuksuz eylemlerde bulunan Yunan tarafı ve Rum tarafıdır. Bu üslup aslında özür dilenmesi gereken bir üsluptur." dedi. 

"Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında değerlendirmede bulunan Çelik, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milletimizin onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Birinci yılını doldurdu. Bir yıl içerisinde uygulamanın çeşitli safhaları görüldü.  Bürokraside bu sisteme uyum sağlayan ve sağlayamayanlarla ilgili geniş bir değerlendirme yapıldı. Bu sistem milletin onayından geçmiştir ve tamamen meşrudur. Pratikle ilgili konuları tartışıyoruz. Bu sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi, devlet makamlarının hızlı bir dönüş yaparak pratik bir şekilde bu sorunları çözebilmesiydi. Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Tıkanıklık, eksiklik görülen yerlerin üzerine gidilecek."

"Kendi işimize bakıyor, kendi gündemimize odaklanıyoruz"

Ali Babacan'ın kuracağı partinin Ak Parti'nin sandalye dağılımında etkisi olup olmayacağı sorusuna Çelik,  "Arkadaşlar Ak Parti Türkiye'nin en güçlü siyasi partisidir. Kendi işimize bakıyor, kendi gündemimize odaklanıyoruz. Onun dışındaki değerlendirmeleri ilgili muhataplarına sormak gerekir. Ak Parti'nin önünde Türkiye'deki reformların gerçekleştirilmesiyle ilgili çok geniş ve güçlü bir ajanda var. Odaklandığımız nokta orasıdır." karşılığını verdi. 


 

Yorumlar (0)