Yunan askerleri ellerinde sigara söndürdü

Yunan askerlerinin yakaladıkları göçmenlere uyguladığı işkenceler, aç ve susuz bırakmaları ve Türkiye'ye iterken nehire nasıl atıldıkları ile ilgili her düzensiz göçmen benzeri olayları anlatıyor. Anlatılanlardan doğruluk ihtimalinin çok yüksek olduğu işkencelerden biri ise deride sigara söndürme!

GÜNDEM 26.11.2019, 12:18
Yunan askerleri ellerinde sigara söndürdü

Yunan askerleri tarafından yakalandıktan sonra aç ve susuz tutulduğunu, dayak yediğini, türlü işkenceler uygulandığını, nehir kenarına darp edilerek götürüldüklerini ve nehre yine tekme ya da dipçikle vurarak atıldıklarını anlatan yüzlerce düzensiz göçmene bugün bir yenisi daha eklendi.

Türk askeri tarafından farklı tarihlerde ve farklı noktalarda yakalanan farklı milletlerden düzensiz göçmenlerin neredeyse tamamı, Yunan askerlerinin uyguladıklarını iddia ettikleri işkenceleri bire bir benzerlikte anlatıyorlar.

Ellerinde sigara söndürmüşler

Edirne ilinin Uzunköprü ilçesinde bir süre önce yakalanan düzensiz göçmenlerden Pakistan uyruklu bir genç, Yunan askerleri tarafından gözlerinin bağlanıp ellerinde sigara söndürüldüğünü anlattı.

Yunanistan'dan Türkiye'ye geri itildiklerini belirten düzensiz göçmenler yaşadıklarını Anadolu Ajansı muhabiriyle paylaştı.

Pakistan uyruklu 31 yaşındaki Musaddiq Javed, 18 kişilik grupla Yunanistan'a geçtikten sonra İskeçe'ye kadar yürüdüklerini, araçla Kavala'ya giderken Yunan polisi tarafından yakalandıklarını söyledi.

Polis tarafından askere teslim edildiklerini belirten Pakistan uyruklu 31 yaşındaki Musaddiq Javed, askerlerin telefonunu ve üzerinde zaten az miktarda olan avroların tamamını aldığını, Türk paralarını yırttığını anlattı.

Pakistan'daki ailesine bakmak zorunda olduğu için Avrupa'ya gitmek istediğini kaydeden Pakistan uyruklu 31 yaşındaki Musaddiq Javed, yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

"Askerler beni bir odaya götürdüler. Gözlerimi bağladılar. Ellerimde sigara söndürdüler. Ayaklarıma sopalarla vurdular. Daha sonra bizi nehir kenarına getirerek sopalarla vurup nehire attılar ve Türkiye'ye geri gönderdiler. Dört gün Yunanistan'da kaldık. Hiç yemek vermediler. Birkaç gün sonra biraz su verdiler o kadar. Açlıktan ya da susuzluktan dolayı ekmek ya da su istediğimizde bizi dövdüler. Ama Türkiye'de tam tersi oldu. Bizi bulan köylülerden Türkiye'nin askerlerine kadar herkes çok iyi davrandı. Türkiye'de bize herkes iyi baktı."

"Yunan askerleri kıyafetlerimizi aldı, Türk köylüler bize kıyafet verdi"

Düzensiz göçmenlerden Fas uyruklu Muhammed Nainiya da Yunan askerleri tarafından ormanlık alanda darbedildiklerini ve kıyafetlerinin alındığını anlattı.

Yunan askerlerinin telefonuna ve 700 avro parasına el koyduğunu belirten Fas uyruklu Muhammed Nainiya, "Yunan askerleri bizi bir askerî araçla nehir kenarına getirdiler. Bota bizi 20'şer kişi bindirip sopayla kafamıza vura vura karşıya geçirdiler. Kıyafetlerimizi de aldılar." dedi.

Fas uyruklu Muhammed Nainiya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Daha sonra Türkiye'ye geçtikten sonra kilometrelerce yürüyerek bir köye geldik. Sonradan Edirne olduğunu öğrendik. Edirneli köylüler bize kıyafet verdi. Jandarma bizi teslim aldı, doktora götürdü. Doktor beni muayene ettiğinde ayağımda 3 kırık olduğunu, ameliyat olmam gerektiğini anlattı. Ameliyat ettiler. Bir hafta hastanede yattım ve iyileştim."

Yorumlar (0)