YSK Başkanı Güven'den açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven, İstanbul seçimlerine ilişkin "Sonucu kısa sürede açıklayacağız" dedi.

GÜNDEM 23.06.2019, 21:28 23.06.2019, 23:35
YSK Başkanı Güven'den açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven, "Seçim sonuçları en kısa sürede vatandaşların incelemesine açılacaktır." dedi.

Güven, "YSK, ekseriyeti siyasi partili üyelerden oluşan sandık kurulları ile ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta koyup toplamak suretiyle seçim sonuçlarını ilan etmektedir. Bu seçim sonuçlarını da en kısa zamanda açıklayacağız. Yayın yasağı kalkmadan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan televizyon kanallarının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca gereğince işlem ifası hususunda ihbarda bulunulmasına karar verilmiştir." dedi.

"TAHMİNEN YARIM SAAT İÇİNDE SANDIKLAR, SİSTEME İŞLENMİŞ OLACAK

Katılım oranının sorulması üzerine Sadi Güven, "Biraz önce, sisteme baktım. Resmi olarak sistemimizde taranan sandık sonuç sayısı yüzde 65 civarında. 19 bin 910 sandık taranmış vaziyette. Tahminen yarım saat içinde tüm sandıklar taranmak suretiyle sisteme işlenmiş olacak. Taranan sandık sonuçları bizim sisteme düştüğü andan itibaren aynı saniyede seçime katılma hakkına sahip, veri alma imkanı bulunan siyasi partilerimizle eş zamanlı olarak da paylaşılmaktadır. Biz hangi anda hangi veriye sahipsek seçime katılan partiler aynı anda aynı veriye sahiptiler, onlar oradan takip edebilirler. Şu an itibarıyla henüz rakamlar netleşmediği için resmi rakamları paylaşamıyorum. Yarım saat, bir saat içerisinde gelir. İleri saatlerde veya yarın rakamları sizlerle paylaşırız." ifadelerini kullandı.

İtiraz ve mazbata süreçlerine yönelik soruya ise Güven, "Bir itiraz süreci var, ilçe seçim, il seçim kurullarına, YSK'ye. İtiraz süreçleri bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecektir." yanıtını verdi.

Yorumlar (0)