YSK: 5 ülkede oy verme işlemi süresine güncelleme

İkinci tur cumhurbaşkanı seçiminde ABD, İngiltere, Kanada, İrlanda ve Avustralya'daki oy verme işlemi süresi uzatıldı. İşte detaylar...

GÜNDEM 16.05.2023, 16:41 Hakan Öksüz
YSK: 5 ülkede oy verme işlemi süresine güncelleme

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü sandığa gitti. Milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı üstünlüğü sağladı. Cumhurbaşkanı seçimi ise ikinci tura gitti. İkinci tur cumhurbaşkanı seçimleri 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışındaki seçmenler için ikinci tur oy kullanma takvimini paylaştı. 

AK Parti ve CHP'den itiraz geldi

Yurt dışında toplamda 73 ülke ile 151 temsilcilikte oy kullanılacak. Oy kullanma işlemlerinin 20 Mayıs'ta başlayacağı ve 22 Mayıs'ta sona ereceği belirtilmişti. Hem oy kullanma günlerinin hem de oy kullanılacak sandık sayısının azaltılması, siyasi partilerin tepkisine yol açtı. AK Parti ve CHP, söz konusu karara itiraz etti.

CHP, bazı ülkelerde oy kullanma süresinin 5 günden 2 güne indirilmesine itiraz etti. AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel ise sandık sayısının azaltılması kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti. İtirazları değerlendiren YSK, kararını verdi.

Bu ülkelerde 20-24 Mayıs'ta oy kullanılabilecek

Aktarılan bilgilere göre ABD, İngiltere, Kanada, İrlanda ve Avustralya'da 2 gün olarak belirlenen oy verme süresi uzatıldı. Bu ülkelerde yaşayan seçmenlerin, 20-24 Mayıs'ta oy kullanabilecekleri belirtildi.

Yorumlar (0)