YPG kiliseyi de karargâh olarak kullandı!

Terör örgütü YPG/PKK'nın, Fırat Nehri'nin doğusunda bulunan Tel Abyad ilçe merkezinde Ermenilere ait bir kiliseyi karargâha çevirdiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 19.10.2019, 13:10 19.10.2019, 13:14
YPG kiliseyi de karargâh olarak kullandı!

Ermenilere ait kilisede, papazın dua etmek ya da vaaz vermek amacıyla kullandığı kısmın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleriyle donatıldığı dikkat çekti.  

Elebaşının iki ayrı posterinin asılı yer aldığı duvarda, bunların hemen üzerinde haç ve diğer dini semboller bulunuyor.

Ermenilerin "horan" ismini verdikleri bu kısım, Hıristiyanlar açısından mahremiyeti bulunan ve yalnızca papazın girebileceği bir alan olarak kullanılıyor.

Kilisenin diğer duvarında da üzerinde Ermenice yazılar yer alan ve vaftiz havuzunun bulunduğu bir bölüm fark ediliyor.

Harekâtla koruma altına alındı 

Teröristlerin gasp ederek ibadete kapattıkları ve böylece karargâh haline getirdikleri kilise, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarılmasının ardından koruma altına alındı.

Kilisenin güvenliğini sağlayan Suriye Milli Ordusu (SMO) komutanlarından Ebu Abdo, yaptığı açıklamada, "Tel Abyad ilçe merkezine girdiğimizde kiliseye yaklaşmadık. Çatışmalardan zarar görmesini istemedik. Hıristiyan ve Ermeni kardeşlerimize, Tel Abyad'a dönmeleri çağrısında bulunuyoruz. Kiliselerine gelip ibadetlerini yapabilirler. Biz kardeşiz." diye konuştu. 

Terör örgütü YPG/PKK, Barış Pınarı Harekâtı'nda sivillere ait evlerin yanında ibadethanelere de yuvalanarak Türkiye topraklarına saldırılar gerçekleştirmişti.

Özellikle minarelere örgüt tarafından keskin nişancılar konuşlandırılmıştı.

Yorumlar (0)