Yıldırım'da etkisizleştirilen terörist PKK'lı değilmiş!

Yıldırım operasyonları serisinin döndüncüsü olan Munzur Kutu Operasyonu çerçevesinde Tunceli ilinin Hozat ilçesinde bir terörist etkisizleştirildi.

GÜNDEM 11.11.2020, 12:24 12.11.2020, 17:08
Yıldırım'da etkisizleştirilen terörist PKK'lı değilmiş!

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı Aliboğazı bölgesinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı kahraman Jandarma Komando ve JÖH (Jandarma Özel Harekat) birlikleri tarafından düzenlenen ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının destek sağladığı operasyonda, bir terörist etkisiz duruma getirildi.

Etkisizleştirilen teröristle birlikte, 3 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca ve bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Terörist TİKKO mensubu çıktı

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise operasyonda etkisiz duruma getirilen teröristin TKP/ML (TİKKO) mensubu olduğu bildirildi.

Operasyonda ayrıca bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğinin belirtildiği Valilik açıklamasında, etkisizleştirilen teröristle birlikte 3 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet el bombası, 1 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, 10 kg ağırlığında patlayıcı madde, 1 adet patlamamış mühimmat, 3 adet kalaşnikof şarjörü ve 1 adet tabancanın ele geçirildiği bilgisi verildi.

Tunceli Valiliğinin açıklamasında, Tunceli'de terörist unsurların bulunup teslim olmasının sağlanması, direniş göstermesi durumunda ise etkisiz hale getirilmesine dair çalışmaların, halkın desteğiyle istikrarlı bir şekilde devam ettirildiğinin altı çizildi.

Dün de Tunceli ilinin Ahpanos Vadisi'nde Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı kahraman Jandarma Komando ve kahraman JÖH (Jandarma Özel Harekât) birlikleri tarafından düzenlenen ve Hava Kuvvetleri'nin destek verdiği operasyonda terör örgütü PKK mensubu 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz duruma getirilmişti.

Yorumlar (0)