"Geziciler, PKK'lıların yaktığı ormanlardan bahsetmiyor!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Olayları sırasında dükkânları yağmalayan, sokak ve caddeleri yakıp yıkan kişilerin, terör örgütü PKK tarafından yakılan ormanlardan hiçbir şekilde bahsetmediklerini ifade etti. 

GÜNDEM 11.11.2020, 12:56 11.11.2020, 13:27
"Geziciler, PKK'lıların yaktığı ormanlardan bahsetmiyor!"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yerleşkesi'nde bugün "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Fidan Dikim Programı" gerçekleştirildi.

Söz konusu program kapsamında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toprakla buluşturulan fidanların Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Kasım gününün "Millî Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edildiğini hatırlatarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir ve daha yeşil bir ortam bırakabilmek için 11 milyon fidan hedefiyle yola çıkıldığını ifade etti. 

"14 milyon fidan dikildi"

Erdoğan, yaklaşık 14 milyon fidan dikildiğini kaydederek, fidan dikimine yönelik çalışmalara yine bazı kişiler tarafından yersiz bir şekilde tepki gösterildiğini anımsattı. 

"PKK tarafından yakılan ormanları gündeme getirmediler"

Gezi Olayları sırasında dükkânları yağmalayan, sokak ve caddeleri yakıp yıkan kişilerin "Geleceğe Nefes" projesini kötülemeye çalıştıklarını belirten Erdoğan, bu kişilerin terör örgütü PKK tarafından yakılan ormanlardan hiçbir şekilde bahsetmediklerini ifade etti. 

"Kasım ayında olmaz diyenler yanıldı"

Erdoğan, bu kişilerin asla PKK'lı teröristlerin çevre terörünü gündeme getirmediklerini, hatta "Kasım ayında fidan dikilmeyeceğini" iddia ederek fidan dikimine karşı çıktıklarını söyledi. 

Uzmanların bu iddiaları yalanlamalarının ardından 11 milyon fidanın 9 milyonunun kuruyacağını söyleyen kişilerin bir kez daha çuvalladıklarını aktaran Erdoğan, aksine fidanların toprağa daha sıkı tutunduğunu ifade etti. 

"Bu sene hepsi boy verdi"

Erdoğan, dikilen fidanların neredeyse tamamının bu sene boy verdiğine dikkat çekerek, "Geleceğe Nefes" olarak yola çıkıldığını, artık bu projenin "Dünyaya Nefes" olarak yürütüldüğünü kaydetti. 

Bu sene söz konusu projeye yaklaşık 30 ülke tarafından destek verildiğini aktaran Erdoğan, 4 kardeş ülke ile fidan dikiminin yapılacağını söyledi.

"Hayvanlara ve bitkilere kıymet veriyoruz"

Erdoğan, Türk milletinin doğa ile kardeş, ağaç ve toprak ile dost olduğunu vurgulayarak, hayvanlara ve bitkilere kıymet veren bir geleneğe sahip olunduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)