Yılbaşı için hazırlık yapıyorlardı: Adana ve Mersin'de operasyon

Adana ve Mersin'de DEAŞ’a yönelik operasyonlar düzenlendi. Örgüt mensuplarının yılbaşı için eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirtildi.

GÜNDEM 30.12.2022, 09:30
Yılbaşı için hazırlık yapıyorlardı: Adana ve Mersin'de operasyon

Terör örgütü DEAŞ’ın faaliyetlerinin ve eylem planlarının ortaya çıkarılması için çalışmalar sağlayan Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, finans kaynaklarının bulunarak yok edilmesine dair operasyon düzenledi.

Fransız uyruklu DAEŞ destekçisi Mersin’de

Gerçekleştirilen çalışmalarda söz konusu yapılanmanın yılbaşı için eylem hazırlığında bulunduğu ve mali yapılanmasında çalışma sağladığı belirlendi. Operasyon kapsamında 10 kişini teknik ve fiziki takibi yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü olan DEAŞ çatısı altında sözde lojistik, istihbarat ve mali yapılanma işlemlerini sağlayan sorumlu seviyede görülen, çatışma alanlarında silahlı şekilde faaliyet sağladığı belirlenen ve aslen Fransız uyruklu olan, sahte kimlikle Türkiye'de saklanan S.A.'nın da Mersin'de bulunduğu tespit edildi.

11 ikamete eş zamanlı operasyon

Günün erken saatlerinde operasyon için yeşil ışık yakan ekipler, dron ve Özel Harekat desteğiyle tespit edilen 11 ikamete eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Koçbaşları ile adreslerdeki kapıları kıran ve içeri giren ekipler, bölgede yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Belirlenen zanlılar hakkında gözaltına işlemleri sürdürülürken ikametlerde incelemeler devam ediyor.

Terörle bağlantısı olan kişilere operasyon

Geçtiğimiz aylarda DEAŞ için çalışma sağladıkları iddia edilen 10 kişinin şehirde olduğunu belirleyen Adana'da da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, ikametlere baskınlar düzenledi.

10 farklı ikamete özel harekat polisleri ve TEM şubesi operasyon timleri tarafından baskın düzenlendi. Ekipler ikametlerde incelemelerine devam ederken, gözaltına alınan kişiler Adana Adli Tıp Birimine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler işlemler için emniyete sevk edildi.

Yorumlar (0)