Yeni yılda 4 günlük kısıtlama gelebilir!

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 31 Aralık Perşembe gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar sokağa çıkma kısıtlaması getirilebileceğini ifade etti. 

GÜNDEM 04.12.2020, 09:15 04.12.2020, 17:34
Yeni yılda 4 günlük kısıtlama gelebilir!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları patlak verirken, 31 Aralık Perşembe gecesi vatandaşların kutlama için evlerinde toplanmalarından endişe ediliyor. Bu nedenle 4 günlük bir sokağa çıkma kısıtlamasının hayata geçirilebileceği ifade ediliyor. 

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yeni yılda 1 Ocak Cuma akşamı saat 21.00'dan Pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının zaten söz konusu olduğunu ancak bu kısıtlamanın 31 Aralık Perşembe gündüzü başlatılabileceğini söyledi. 

"Kalabalık ev kutlamalarından uzak durun"

Doç. Dr. Kayıpmaz, bunu konuşmak için yaklaşık bir aylık bir sürenin mevcut olduğunu, zaman yaklaştıkça da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının durumuna göre bir öneride bulunabileceklerini belirtti.

Yeni yıl gecesinde kalabalık ev kutlamalarından uzak durulması gerektiğini belirten Doç. Dr. Kayıpmaz, 2021 yılına yalnızca hane halkı ile birlikte girilmesi gerektiğini ifade etti.

"Toplumsal bağışıklık için yüzde 60 şart"

Doç. Dr. Kayıpmaz, Türkiye'de de uygulanmaya başlanacak yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına değindi. 

Toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için en az yüzde 60'ına aşı uygulanması gerektiğini belirten Doç. Dr. Kayıpmaz, yerli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının bahar aylarında devreye gireceğini hatırlattı.

"Kritik sayıda insana aşı yapılacak"

Doç. Dr. Kayıpmaz, o zamana kadar yurt dışından satın alınan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının kritik sayıda insana aşı yapılmasını sağlayacağına dikkat çekti. 

"Yerli aşıyla birlikte daha fazla kişi aşılanacak"

Yerli aşıların araştırma aşamalarının sona ermesinden sonra kullanıma gireceğini belirten Doç. Dr. Kayıpmaz, böylece daha çok kişinin aşılanacağını ve hastalığı daha hafif atlatmalarının sağlanacağını söyledi.

Doç. Dr. Kayıpmaz, 15-18 yaş arasındaki kişilere aşı uygulanmasına ilişkin görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Yorumlar (0)