RTÜK Başkanı'ndan Habertürk'e cevap!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kahraman Türk ordusuna yönelik alçak sözlerin sarf edildiği Habertürk'e ceza verilmesine gelen tepkilere cevap verdi. Hiçbir basın kuruluşunun RTÜK'ün hasmı olmadığını belirterek, "Görüyorum ki kahraman Türk ordusuna edilen hakareti konuşan yok" dedi.

MEDYA 04.12.2020, 09:23 04.12.2020, 17:35
RTÜK Başkanı'ndan Habertürk'e cevap!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın katıldığı programda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sarf ettiği sözler sebebiyle Habertürk televizyonuna en üst sınırdan idari para cezası ve 5 program durdurma müeyyidesi uygulayan RTÜK'e gösterilen tepkiye dair açıklama yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK'te kararların bir kişi tarafından alınmadığını, Üst Kurulun kararlarının yargıya açık olduğunu hatırlattı.

RTÜK'ün 2 Aralık 2020 tarihindeki toplantısında izleme uzmanlarının raporunu gündemine aldığını ve söz konusu yayına dair karar verdiğini, gerekçesini ise kamuoyuna açıkladıklarını anımsatan Başkan Şahin, iki gündür Üst Kurulun ve şahsının hedefe konulduğu eleştirileri sabırla, dikkatle ve ibretle izlediğini belirterek, ancak kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılan hakareti konuşanın olmadığını söyledi.

Bir kişinin çıkıp herkesin izleyebileceği bir yayında kahraman Türk ordusuna dil uzattığını, yayının sorumlusunun ise sadece izlemekle yetindiğini, sıfatı ne olursa olsun, kim olursa olsun hiç kimsenin bir televizyon programında Türk ordusuna hakaret etmeye hakkının bulunmadığını, verilen cezanın haber kanalının geneliyle ilgisinin bulunmadığını, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın beyanlarının olduğu programa ilişkin olduğunu ancak sanki kanalın geneline karşı cezai müeyyide uygulanmış gibi gösterildiğini ifade etti.

"Orduya hakaret özgürlük değildir"

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Üst Kurul üyelerinin ve çalışanlarının yasaların tanığı yetki çerçevesinde sorumluluk ve görevlerini yerine getirdiğini, özveri ile görev yapan RTÜK uzmanlarını diline dolayıp haksızlık yapanların, RTÜK çalışanlarının kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu vurguladı.

"RTÜK'ü tezyif eden yayınlar dikkatimizden kaçmadı"

Görevini yerine getirdiği için RTÜK aleyhine, acımasız üsluplarla, eleştiri sınırlarının çok ötesine geçerek, tezyif eden (değersiz gösteren, küçülten, alay eden) yayınların da dikkatlerinden kaçmadığını hatırlatan Başkan Şahin, hiçbir yayın kuruluşunun RTÜK’ün hasmı olmadığını, olmasının da mümkün olmadığını, Habertürk televizyonunun RTÜK’ü hasmıymış gibi gösteren yayınlar yapmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Türk ordusuna hakaret ifade özgürlüğü değildir"

Habertürk hakkında alınan karar ile "ifade özgürlüğüne müdahale edildi" algısı oluşturulmak istenmesinin maksatlı bir yaklaşım olduğunun altını çizen Başkan Şahin, Türkiye'nin ve Türk milletinin bağımsızlığının ve egemenliğinin güvencesi olan kahraman Türk ordusuna uzatılan dilin ifade özgürlüğünün bir parçası olmadığını, böyle bir konuda ifade özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini kaydetti.

"Hakaret sahibini ne zaman kınayacaksınız?"

Habertürk ekranlarına çıkan isimlerin seçme olduğuna dikkat çeken Ebubekir Şahin, "Kahraman Türk ordusuna olmadık hakaret eden programın ve hakaret sahibinin ne zaman kınanacağını" sordu ve "Keşke Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna karşı yapılan planlı yayınlar, kahraman ordumuza hakaret edilirken de yapılsaydı" dedi.

Ebubekir Şahin sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak milletimizin göz bebeği olan kahraman ordumuz başta olmak üzere tüm millî ve manevi değerlerimizi korumayı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)