Yaşlı adama zorla maske takmıştı... Cezası belli oldu!

Bağcılar'da yaşlı bir adama zorla maske takan ve kafasına kolonya döküp elleriyle yayarak alay eden kişiye 14 gün ev hapsi ile yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından 15 gün boyunca en yakın huzurevini haftada iki defa ziyaret etme cezası verildi.

GÜNDEM 25.03.2020, 16:21 25.03.2020, 16:28

İstanbul Bağcılar'da, yolda yürüyen yaşlı bir kişiye "Yaşlıların evden dışarı çıkmamaları gerektiği" gerekçesiyle zorla maske takıp başından aşağı kolonya döken ve alay ederek kolonyayı saçsız bölgeye elleriyle yayan kişi dün gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheli O.K. adliyeye sevk edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli O.K.'ye 14 gün ev hapsi ile yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından 15 gün boyunca en yakın huzurevini haftada iki defa ziyaret etme cezası verildi.

"Lokantada yediği yemeklerin ücretini ben ödemekteyim"

Savcılığa ifade veren O.K. kendisinden şikayetçi olan İhsan Öztürk'ü iki senedir tanıdığını belirterek, "İhsan Öztürk'le samimiyetimiz vardır. Kendisi mahalleden, çevreden bozuk para şeklinde yardım isteyen bir şahıstır. Kendisini gariban bir şahıs olarak tanıdım. Bu nedenle kendisine sahip çıkmaya çalışmaktayım. Ben kendisine zaman zaman da harçlık vermekteyim. Lokantada yediği yemeklerin ücretini ben ödemekteyim. Berberde tıraş olduğunda yine ücretini ben ödemekteyim." dedi. 

"Şaka mahiyetinde söyledim"

Cep telefonu ile çekilen görüntülere ilişkin olayın bundan 20 gün öncesine ait olduğunu aktaran O.K. "O tarihte ülkemizde corona virüs tehlikesi yoktu. Öztürk, benim yanıma gelerek 'Ben corona oldum 20 TL versene' şeklinde sözler söyledi. Ben bu sözleri şaka mahiyetinde söylediğini anladım, ben de şaka mahiyetinde 'Maskeyi tak kolonyayı da dök, git hemen evine' şeklinde sözler söyledim. Bu esnada şakayı kameraya çekmek istedim. Benim farklı bir kastım yoktur. Çekilen görüntüleri sosyal medya hesabımdan yayınladım. Ben herhangi bir internet fenomeni olan bir şahıs değilim. Videoyu yayınladığımda İhsan Öztürk'ün oğlu benden videoyu silmemi istedi, ben de sildim. Hesabı da kapattım. İhsan Öztürk'ü herhangi bir şekilde tehdit de etmedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Bu şekilde savunma yapmak durumunda kaldığım için de üzgünüm." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)