Yaşadığı saldırıdan sonra mesleği bırakmıştı! Bıçaklı saldırganın cezası belli oldu

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan asistan hekim Ertan İskender'e saldıran ve onu bıçakla yaralayan saldırgan Bayram Nargüner'e, "Kişiyi, kamu görevi sebebiyle kasten öldürmeye teşebbüs" ve "hakaret" suçları sebebiyle 16 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 21.01.2022, 14:43 21.01.2022, 17:28
Yaşadığı saldırıdan sonra mesleği bırakmıştı! Bıçaklı saldırganın cezası belli oldu

Tutuklu sanık Nargüner, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Salonda taraf avukatları da hazır bulundu.

Doktoru bıçaklayan saldırgana 16 yıl hapis cezası

Duruşmada, tanıkların sözlerinden sonra Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını iletti.

Savcı, söz konusu iddianamede sanığın, "kişiyi, kamu görevi sebebiyle kasten öldürmeye teşebbüs" ve "hakaret" suçları sebebiyle üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Müşteki avukatı Özge Kalyoncu, söz konusu mütalaaya katıldıklarını söyleyerek, indirim uygulanmaksızın sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Müvekkilinin öldürme kastıyla davranmadığını savunan sanık avukatı ise suçun yaralama çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, hakaret suçuna yönelik delil bulunmadığını iddia etti.

Son sözü sorulan Nargüner, "Pişmanım, keşke böyle olmasaydı. Beraatimi talep ediyorum." sözlerini kullandı.

Beyanlardan sonra kararını veren mahkeme, herhangi bir indirim olmadan sanığa "Kişiyi, kamu görevi sebebiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçu sebebiyle 15 yıl, "hakaret" yüzünden ise 1 yıl 2 ay hapis ile cezalandırdı.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Olay

27 Mayıs 2021'de, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan asistan doktor Ertan İskender, hastası Nargüner'in bıçaklı saldırısına maruz kalmış, beli ve elinden yaralanmıştı. Gözaltına alınan Nargüner, ardından tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Nargüner ile ilgili “kasten öldürmeye teşebbüs"ten 13 yıldan 20 yıla, "hakaret” suçundan ise 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Saldırının ardından psikolojik destek alan hekim Ertan İskender, tedavi uygulamakta problem yaşadığını söyleyerek görevinden istifa etmişti.

Yorumlar (0)