YAŞ kararları açıklandı! TSK’nın komuta kademesi değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ)’dan çıkan kararlara göre, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in görev süresinin uzatıldığı, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edildiği açıklandı.

GÜNDEM 04.08.2022, 16:00 04.08.2022, 16:26
YAŞ kararları açıklandı! TSK’nın komuta kademesi değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, alınan kararları açıkladı. 

Genelkurmay Başkanı Güler'in görev süresi uzatıldı

Yılın en önemli toplantılarından birisi olarak değerlendirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplandı.

YAŞ'ta albayların terfileri, emekliye ayırma ve görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin dışında generallerin atama ve terfi dosyaları ele alındı.

YAŞ toplantısından sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, alınan kararları duyurdu.

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla bir sene daha uzatıldı.

Görev süresinin uzatılmasıyla birlikte Orgeneral Güler, 1990’dan bu yana 4 yılı aşkın bir süre Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olarak kayıtlara geçti.

Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları emekli edildi 

Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edildi.

Ayrıca karar neticesinde, kadrosuzluk nedeniyle 38 general ve amiral emekliye sevk edildi.

16 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi

Yüksek Askeri Şura'da, 30 Ağustos 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 47 albay general ve amirliğe, 16 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi.

Yeni Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ise Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan atandı.

Şu an 264 olan amiral ve general sayısı 30 Ağustos 2022 itibarıyla 273’e yükseldi.

Orgeneral ve Korgeneralliğe terfi edenler

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneraller Bahtiyar Ersay ve Yılmaz Yıldırım Korgeneralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Orgeneralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral İsmail Günaydın Korgeneralliğe terfi etti.

Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneraller Mustafa Koşan, Osman Aytaç, Tamer Atay, Fethi Oltulu, Sinan Eren ve Alparslan Kılınç Tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğamiraller Erhan Aydın, Nihat Baran ve Rafet Oktar Tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneraller Kadircan Kottaş, Ali Özmen ve Ergin Dinç Tümgeneralliğe terfi etti.

Yorumlar (0)