Putin davet etmişti… Erdoğan Rusya’ya gidiyor

Rusya Devlet Başkanı Putin’in daveti sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleyeceği ziyarette, güncel bölgesel ve küresel konular ile iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınacak.

SİYASET 04.08.2022, 16:18 05.08.2022, 08:43
Putin davet etmişti… Erdoğan Rusya’ya gidiyor

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği savaş, meydana getirdiği insani göçle beraber ekonomik problemler ve gıda krizlerini de yanında getirdi. 24 Şubat tarihinden bu zamana kadar yalnızca Ukrayna değil, birden fazla ülke bu savaş sebebiyle zorluk yaşamaya başladı. Sorun yaşanan durumlar içerisinde Rus gazı, Ukrayna tahılı bulunuyordu.

Türkiye olaya el attı

Savaşın ilk günlerinden bu zamana kadar Türkiye'nin sergilediği tavır, dünya üzerinde takdir topladı. Müzakereci bir rol sergileyen Türkiye Cumhuriyeti, birçok kez İstanbul merkezli olmak üzere toplantılar gerçekleştirdi, krizin ve savaşın sona ermesi adına çalışmalar yaptı.

Bu çalışmaların ardından tahıl krizi, İstanbul’da yapılan anlaşma ile sonlandırılmış oldu.

Ziyaret tarihi netleşti

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu zaman zarfında da devamlı olarak görüşme yaptı. Gerçekleştirilen görüşmelere ise yarın yeni bir tanesi daha eklenecek.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Soçi'ye yeni bir çalışma ziyaretinde bulunacak.

Görüşülecek konular hakkında bilgi verildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Putin ile gerçekleştireceği görüşmede güncel bölgesel ve küresel konular ile Rusya-Türkiye ikili ilişkileri hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır" denildi.

Yorumlar (0)