Yargıtay üyesi Feyzi Eroğlu, YSK üyesi oldu

YSK'nin görev süresi dolacak olan 5 üyesinin yerine Yargıtay kontenjanından gelecek olan 3 üyenin belirlenmesi amacıyla yapılmış olan seçimlerin 11'inci turunda salt çoğunluğu elde eden Yargıtay 8. Hukuk Dairesi üyesi Feyzi Eroğlu, YSK üyeliğine seçildi.

GÜNDEM 23.01.2023, 13:01 24.01.2023, 09:14
Yargıtay üyesi Feyzi Eroğlu, YSK üyesi oldu

Eroğlu, Yargıtay Genel Kurulu tarafından yapılmış olan ve 6 Yargıtay üyesinin yarışmış olduğu seçimde 190 oy alıp YSK'nın yeni üyesi oldu.

Yargıtay kontenjanından seçilecek olan diğer 2 üyenin belirlenmesi için ise seçimlere devam edilecek.

Yargıtay üyelerinin YSK üyeliğine seçilebilmesi için salt çoğunluk olan 180 oyu alabilmesi gerekli.

Bununla beraber Danıştay'da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen seçim neticesinde üyeler İsmail Kalender ve Ali Çopur YSK üyeliğine seçilmişti.

Yemin töreni sonrasında görevlerine başlayacaklar

YSK'nin Yargıtay kontenjanından seçilecek olan 3 üyesinin de Yargıtay Genel Kurulu'nda süren seçimin ardından belirlenmesi sonrasında Danıştay ve Yargıtay'dan seçilen yeni üyeler yemin etmelerinin ardından görevlerine başlayacak.

Yemin töreni sonrasında görev süresi devam eden üyelerden Mahmut Akgün, Ahmet Yener, Ekrem Özübek, Ali Ürker, Orhan Usta ve Battal Öğüt ile yeni seçilmiş olan 5 üyenin arasında YSK Başkanlığı için seçim gerçekleştirilecek.

Gizli olarak yapılacak olan seçimde en fazla oy alan, YSK'nın yeni başkanı olmuş olacak. Yeni üyeler ise başkanlık için aday olabilecek.

Yorumlar (0)