Yangının gönüllü kahramanları: Yerde dinlenip çalışmalara katılıyorlar

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürmek için mücadele eden gönüllü kahramanlar, yerde yatıp dinlendikten sonra çalışmalara devam ediyorlar.  

GÜNDEM 23.06.2022, 14:56 24.06.2022, 16:40
Yangının gönüllü kahramanları: Yerde dinlenip çalışmalara katılıyorlar

Geçtiğimiz yaz Marmaris’te çıkan orman yangınında oluşturulan “Yelken Gönüllüleri” ekibi, sloganları “Ateş beklemez” kapsamında yangın bölgesinde aktif bir şekilde görev alıyor.

Gönüllü kahramanlar, söndürme çalışmalarında aktif rol alıyorlar

Yangının başlamasından sonra bir araya gelen gönüllüler, Değirmenyanı mevkiindeki alevlere müdahalede bulunarak, yangın söndürme ekiplerine destek oluyor. 

Yüzleri ve elleri is içinde hayatları pahasına ormanı ve ağaçları, yangından korumaya çalışan gönüllüler, aralarında kurdukları sistem ile yangın bölgesinde görev alıyor. Yaptıkları çalışmalardan sonra toplanma bölgesine giden gönüllüler, taş ve toprak zeminde uyuyup dinlenme imkanı bulabiliyor. Dinlenme zamanı tamamlanan gönüllüler, kaldıkları yerden çalışmalara devam ediyor. 

“Ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazırlar”

Yelken Gönüllüleri üyesi Soner Kasap, “Dün gece 03.00’ten beri çalışmalara yardım ediyor. Sahadayız ve aktif bir şekilde devam ediyoruz” sözlerini kullandı. 

Taş ve toprak zeminde uzanarak dinlenen gönüllülerden Sertaç Soğancı, Yelken Gönüllüleri olarak alevleri söndürmek amacıyla uğraştıklarını, ellerinden gelen ne varsa ormanı korumak için yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)