Yangının çıkış noktasında piknik malzemeleri bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 03.08.2020, 12:52
Yangının çıkış noktasında piknik malzemeleri bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir, Uşak, Denizli ve Bursa'daki orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir, Uşak, Denizli ve Bursa'da çıkan 6 orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Söndürme çalışmaları gün boyu devam eden orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Uşak Banaz, Uşak Banaz - Hasanbey Köyü, İzmir Menderes - Görece, İzmir Bornova Sarnıç Köyü, Denizli Çal, Bursa Nilüfer Başköy yangınlarının ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Manisa Hacıköseli yangınının da büyük ölçüde kontrol altına alındığını dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Menderes'teki orman yangınının 22 saatte kontrol altına alınabildiğini söyledi.

Çıkış noktasında yiyecek-içecek malzemeleri bulundu

Menderes'teki orman yangını ile ilgili olarak ekiplerin bir tespitini de aktaran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının çıkış noktasında yeyecek ve içecek materyalleri bulunduğunu, piknik yapmak amacıyla gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

Bir kişi gözaltına alındı

300-400 hektar alanın yangınlardan etkilenmiş olabileceğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kesin rakamları ekiplerin ölçümlerini tamamladıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağını ancak şu an için bir gözaltının bulunduğunu kaydetti.

Çatalca ve Kemalpaşa yangınları sabotaj olabilir

Orman teşkilatının, dünkü Çatalca yangını ile yakın zamanda Kemalpaşa'da çıkan yangının sabotaj olabileceğine dair düşünceleri bulunduğunu da ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, her iki yangınla ilgili olarak çok yönlü soruşturmanın kolluk kuvvetleri tarafından ve valiler tarafından yürütüldüğü bilgisini paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınların tamamıyla ilgili bazı aksiyonlar alındığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)